Brasovul trebuie sa obtina girul Guvernului pentru a putea candida la Jocurile Olimpice din 2020. Crezi ca Guvernul PSD va ajuta Brasovul?

Last Updated on mai 16, 2014

O condiţie obligatorie, pentru ca dosarul de candidatură să fie acceptat, este ca Guvernul să îşi dea în scris cuvântul că va sprijini derularea competiţiilor.

fote-brasov

Braşovul îşi pregăteşte dosarul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret în 2020, urmând ca în luna august 2015, la Kuala Lumpur (Malayezia), să fie desemnată ţara organizatoare. Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că unul dintre elementele obligatorii pentru acceptarea dosarului de candidatură este obţinerea garanţiilor de la Guvern, că va sprijini organizarea acestei olimpiade.

„Suntem la faza în care trimitem solicitări la Guvern şi la ministerele Tineretului şi Sportului şi al Administraţiei şi Dezvoltării, pentru ca acestea să ne ofere garanţiile că vor sprijini organizarea Jocurile Olimpice”, a explicat viceprimarul. Braşovul este la concurenţă cu oraşul elveţian Lausanne pentru organizarea acestui eveniment de marcă. Dacă Braşovul va fi desemnat organizator, jocurile ar urma să fie organizate în Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Fundata şi Valea Prahovei. Spre deosebire de Lausanne arealul bazelor sportive este mult mai restrâns, însă, până în 2020 autorităţile trebuie să pună la punct tot ce s-au angajat că vor face.

„Comitetul Olimpic nu pune accent şi nici nu e o condiţie de eligibilitate pentru construirea de noi baze sportive. În schimb, se pune accent pe latura de socializare şi educaţională. Eu cred că dosarul nostru va fi mult mai bun şi va avea mult mai multe şanse decât cel depus de Lausanne”, a precizat Răzvan Popa. În ceea ce priveşte patinoarul din Poiana Braşov, fie va rămâne pe structura actuală (structură uşoară), fie se va merge pe o structură cum era proiectul iniţial. (sursa: BZB)

Olimpiada ne-ar aduce şi fonduri europene
Depunerea candidaturii la Jocurile Olimpice constituie un avantaj şi pentru obţinerea unei finanţări europene în vederea extinderii domeniului schiabil spre Râşnov, iar demersurile făcute de edili pentru conturarea proiectului vor înclina foarte mult balanţa pentru obţinerea dreptului de a organiza competiţiile sportive din 2020. În conformitate cu proiectul conturat de edili, pe partea de Vest a masivului Postăvarul, respectiv spre Râşnov, ar urma să fie amenajate în total cinci instalaţii de transport pe cablu, dar şi mai multe pârtii care să se interconecteze cu cele existente, dar şi un nou la de acumulare, care să alimenteze instalaţiile de zăpadă artificială de pe noul domeniu schiabil.

Previous Story

The first thing I remember liking that liked me back was food

Next Story

VOTATI, AZI, BRASOVUL! Cvintetul Vocal Anatoly va canta in finala de la „Romanii au talent”