Brasov: Scoala Elitelor, la „Titulescu”

Last Updated on mai 29, 2014

În Braşov va exista o instituţie de învăţământ dedicată exclusiv elevilor cu aptitudini „de geniu”. Centrul de excelenţă ar putea fi amenajat la liceul din Tractorul

liceul-titulescu

Primăria Braşov în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov vor să pună şi la Braşov bazele unui centru de excelenţă dedicat elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prezent săptămâna trecută la Braşov, a avut o discuţie cu reprezentanţii administraţiei locale subliniind faptul că există disponibilitate din partea Ministerului în acest sens.

Salariile de la minister, infrastructura de la primărie
Practic, ministerul Educaţiei este dispus să finanţeze partea de asigurare a salariilor profesorilor şi ce ţine de partea educativă, iar infrastructura trebuie asigurată de Primărie. „Iniţial, propusesem amenajarea acestui centru la Liceul Economic, dar avem în discuţie şi alte locaţii. Una dintre ele este un corp de la Liceul Nicolae Titulescu, care nu este ocupat în totalitate. Personal, aş opta pentru amenajarea centrului la Liceul Nicolae Titulescu, pentru că spaţiul este mai generos acolo”, a precizat viceprimarul Răzvan Popa. (sursa: bzb.ro)

IŞJ lucrează la lista copiilor capabili de performanţă
Prin acest demers se are în vedere creşterea performanţelor elevilor dotaţi, premiaţi la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare, dar şi ai altor elevi care manifestă interes faţă de vreo materie de studiu. „Urmează ca Ministerul şi Inspectoratul Şcolar să întocmească un memoriu referitor la câţi elevi sunt, câte clase de excelenţă se pot înfiinţa. Trebuie să fie un centru pentru elevii cu rezultate foarte bune şi care să se pregătească suplimentar şi după orele de curs”, a declarat Popa.
Proiectul ar putea deveni realitate, cel mai devreme, anul şcolar viitor, la această oră neexistând bani prevăzuţi în bugetul local pentru amenajarea spaţiului.

Previous Story

Brasov: Proconsul canta maine la „Ciucas”

Next Story

Corona Brasov, vicecampioana Romaniei la handbal feminin