Brasov: Parcul cu avioane din Centrul Civic va primi numele cosmonautului brasovean Dumitru Prunariu

Last Updated on mai 15, 2014

Parcul tematic pentru copii care va fi construit de Premium Aerotec va lua numele cosmonautului Dumitru Prunariu. Programat iniţial să apară în Parcul Central „Nicolae Titulescu“, în locul actualului loc de joacă, parcul donat de companie va fi montat, în final în Centrul Civic, după ce mai mulţi braşoveni au cerut acest lucru, printr-o petiţie.

parc-123

Viceprimarul Răzvan Popa a anunţat ieri că parcul va fi gata în aproximativ o lună şi va primi numele primului şi singurului român care a zburat în spaţiu.

„În momentul de faţă se pun la punct ultimele detalii legate de proiectarea zonei de joacă, avînd în vedere că iniţial, acesta ar fi trebuit amenajat în Parcul Central «Nicolae Titulescu», apoi a fost schimbat amplasamentul. Este nevoie de o redesenare a proiectului, păstrîndu-se însă piesele de mobilier stabilite iniţial“, a declarat Răzvan Popa.

Reamintim că parcul cu tematică aeronautică va reprezenta o investiţie 100% a partenerului privat. (sursa: Monitorul Expres)

Toate elementele locului de joacă vor avea tematică aeronautică. După proiectul iniţial, în centrul locului de joacă va fi montat un avion cu lungimea de 20 de metri, făcut din piese de plastic sau lemn, ce le va oferi copiilor mai multe spaţii de căţărare, tobogane şi leagăne. Acest avion va fi un element complex de joacă. Astfel, în partea din spate a navei, copiii vor găsi un perete de căţărare, care reprezintă una din căile de acces în navă, alături de scări şi de un tobogan închis de 15 metri. Podelele din interiorul avionului vor avea forma unor podeţe din lemn, dînd senzaţia de mişcare. Aripile, cu o amplitudine de 15 metri, vor oferi şi ele pereţi de căţărare. De pe aripi vor atîrna mai multe leagăne pentru copiii cu vîrste de peste 5 ani. Avionul va fi amplasat pe o pistă din material cauciucat. Parcul tematic va avea şi un ,,turn de control“ cu tobogan şi o groapă cu nisip în formă de avion, unde se vor juca copiii cu vîrste de pînă la cinci ani, şi o rachetă.

Previous Story

Vacanza Poiana Brasov vi aspetta … verdeggiante e fiorito :)

Next Story

Brasov: „Acest sanctuar de ursi este lider in lume, nu mai exista nicaieri nimic asemanator”