Brasov: Gradina zoologica isi va redeschide portile la finele lunii iunie

Last Updated on mai 5, 2014

Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice ar fi trebuit finalizat, în mod normal, încă din luna august a anului trecut, însă a tot fost tergiversat, din cauza faptului că banii necesari derulării lucrărilor au venit cu ţârâita de la Ministerul Mediului, care suportă 70% din cuantumul investiţiei de 32.037.618,82 lei cu tot cu TVA.

zoo-brasov
foto: Zoo Brasov

Edilii susţin acum, că până la finele lunii iunie, toate lucrările ar urma să fie definitivate, iar parcul zoologic din Noua să îşi redeschidă porţile pentru public, ţinând cont că are lacătul pe poartă de aproape doi ani. „Lucrările sunt definitivate în proporţie de aproximativ 80% şi au întârziat şi din cauza faptului că a trebuit să refacem unele documente, ţinând cont că autorizaţia de construcţie expirase la un moment dat, din cauza faptului au fost mai multe amânări cauzate de lipsa fondurilor. Sperăm ca până la finele lunii iunie să avem totul gata”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei. (sursa: BZB)

După finalizarea proiectului de modernizare, grădina zoologică va avea două căi de acces, pe lângă poarta principală, urmând să fie amenajată o nouă intrare şi prin partea dinspre fosta zonă de agrement „La Căciulă”. În prezent, respectivul perimetru a rămas doar o simplă pajişte, dar urmează să fie refăcut, mai ales că din acea zonă pleacă şi drumul forestier care va crea o legătură directă cu Timişul de Jos. Edilii vor ca astfel zona să devină una destinată pentru drumeţii şi plimbare, nu şi pentru grătare, cum era mai demult.

Previous Story

ROMANIA’S MUSEUMS: Museum of Customs at Bran

Next Story

Maternitatea Brasov are din nou probleme