Last Updated on mai 27, 2014
Deocamdată, firma nu a făcut cunoscut şi numărul de locuri de muncă disponibile la fabrica din Ghimbav, anunţând doar 1.500 de posturi disponibile în următoarele luni la toate unităţile din ţară.
Grupul german Continental, care are 13.000 angajaţi în România în prezent, vrea să angajeze încă 1.500 persoane în următoarele luni, în special datorită oportunităţilor deschise de sistemele avansate de condus şi automobilele autonome, a anunţat compania, cu ocazia aniversarii a zece ani de activitate în Sibiu. Grupul Continental a investit în total circa 830 milioane euro în România, o parte din această sumă fiind „dedicată” fabricii deschise anul trecut în Ghimbav.
„Ne-am propus să angajăm mai mult de 1.500 de oameni în următoarele luni în România (…) Suntem mândri de echipa noastră de peste 13.000 de angajaţi în România şi abia aşteptăm să le urăm bun venit unor noi angajaţi în Sibiu, Timişoara, Braşov, Carei, Nadab şi Iaşi”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.
La Braşov au fost adăugate luna aceasta cinci poziţii deschide pentru posibilii viitori angajaţi ai companiei. Deocamdată, firma nu a făcut cunoscut şi numărul de locuri de muncă disponibile la fabrica din Ghimbav. La începutul anului, grupul anunţa că pentru 2014 sunt prevăzute 200 de noi locuri de muncă la fabrica din judeţul Braşov, dar este posibil ca numărul acestora să crească.
Germanii au investit 44 de milioane de euro în fabrica din judeţul Braşov inaugurată în octombrie 2013 şi care a devenit principala unitate de producţie a diviziei Fuel Supply a concernului german, urmând să colaboreze îndeaproape cu unităţile de la Dortmund şi de la Breba. În momentul atingerii capacităţii maxime, fabrica va produce şapte milioane de unităţi anual şi va avea peste o mie de angajaţi. (sursa: bzb.ro)
Concernul este prezent la Braşov încă din 2010, când a închiriat o hală de producţie de la acţionarul majoritar – Schaeffler.
În acest moment la Ghimbav se produc patru tipuri de pompe de combustibil (diesel, benzină, cu perii şi fără perii), care din punctul de vedere al carcaselor din plastic şi diverselor componente conexe reprezintă o varietate de câteva zeci de modele, iar în timp se va ajunge la sute de modele.
În uzina Fuel Suply de la Ghimbav, 80% dintre utilaje funcţionează în mod automat, iar aşa se explică nivelul mare de pompe produse cu un număr relativ redus de angajaţi.
Advertisements