Brasov: Au inceput lucrarile la Parcul Dinozaurilor de la Rasnov!

Last Updated on mai 23, 2014

Oraşul Râşnov va fi identificat de anul viitor şi cu o atracţie unică pe harta turistică din România dar şi din Estul Europei, de curând fiind demarate lucrările la „Parcul cu Dinozauri”, care va fi finalizat la sfârşit de an, iar în primăvara viitoare va fi şi inaugurat.

dinopark

Locaţia aleasă a fost o suprafaţă de 1,4 hectare, în dreapta drumului care urcă spre Cetate, pe un teren concesionat de la Primărie, de construcţie ocupându-se o firmă privată, cu o finanţare obţinută de la Uniunea Europeană în valoare totală de 4,5 milioane de euro, pentru proiectul „Parc tematic de distracţii privind evoluţia dinozaurilor – Râşnov, Valea Cetăţii”.

Parcul va beneficia de o clădire de intrare complexă, care va cuprinde restaurant, terasă, locuri de joacă pentru copii, inclusiv un spaţiu pentru laser shooting într-un decor de „Jurassik Park”. La exterior vor exista 56 de grupuri de dinozauri în mărime naturală, de până la 20 de metri. Piesele vor prezenta, practic, evoluţia dinozaurilor de-a lungul epocilor în care aceştia au trăit pe pământ. Licenţa a fost luată din Germania, iar proiectul este unic în România şi în ţările vecine, cel mai apropiat de acest fel fiind în Austria.

Dinozaurii vor fi construiţi dintr-o fibră specială de sticlă, nefiind astfel afectaţi de niciun fel de intemperii ale vremii. Singurele parcuri similare, cele din Germania şi Austria, nu sunt deschise pe timpul iernii, la Râşnov urmând a fi luată o decizie care să lămurească acest aspect până la momentul deschiderii. Deşi Ungaria a dorit de asemenea să construiască un „DinoPark”, licenţa au primit-o doar România (pentru Europa de Est) şi Croaţia (pentru Europa de Sud) – ambele acum în construcţie, iar un aspect interesant este acela că un proiect similar celui de sub Cetate va fi demarat în curând tocmai la Hollywood.(sursa: BZB)

Pentru o şedere cât mai lungă a turiştilor
Râşnovul a fost ales ca fiind cea mai bună locaţie din zonă, iar un detaliu care a contribuit decisiv în acest sens a fost şi deschiderea autorităţilor.

„Ne propunem să devenim cea mai importantă zonă de agrement a judeţului Braşov. Iarna sunt anumite zile când se poate schia în Poiana Braşov, iar în restul anului există un număr mai mare de vizitatori la Cetate şi Castelul Bran. Asemenea atracţii turistice, precum «Parcul cu Dinozauri» cu sunt ideale pentru turiştii care sunt în trecere prin Râşnov sau se află în localităţile din zonă. Este ştiut faptul că Râşnovul are o agendă culturală bogată. Cu ajutorul proiectelor care sunt în curs de realizare, sperăm să îi ţinem cel puţin o săptămână pe turişti în zonă, fie că sunt interesaţi de evenimentele culturale, fie că vor să viziteze cetatea sau celelalte atracţii pe care oraşul le oferă. În acest fel dorim să ne creăm o autonomie financiară şi să dezvoltăm şi alte proiecte pe viitor”, a explicat primarul Adrian Veştea utilitatea „DinoPark”-ului.

Previous Story

Un sfert din ursii Europei traiesc in Brasov, Covasna si Harghita

Next Story

Gari in antiteza: Brasov vs Sfantu Gheorghe