Brasov: Apa minerala retrasa din magazine. OPC nu spune care apa si din care magazine

Last Updated on mai 6, 2014

Peste 101.000 litri de apă minerală naturală care avea drept sursă un izvor neomologat în România au retras comisarii Protecţiei Consumatorilor, la nivel naţional, dintr-un lanţ de magazine care are unităţi şi în Braşov. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca, a făcut anunţul, ieri, într-o conferinţă de presă.

apa

Totul a pornit de la reclamaţia unui client, conform sursei citate: “Un consumator a reclamat că într-un lanţ de magazine se comercializează apă minerală naturală. Sursa, în urma controalelor şi se vede şi pe etichetă, este F4 Roşu. În urma adresei făcute către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale pentru a verifica această sursă, răspunsul pe care ni l-au dat ei spune aşa: «Sursa F4 Roşu nu este înregistrată rezervă sau resursă de apă minerală, iar Societatea Naţională a Apelor Minerale care are în concesiune acest izvor, această sursă, ne-a transmis că nu furnizează apă minerală pentru îmbuteliere din acest foraj»”. Marfa va fi testată, pentru a se stabili dacă este contaminată. (sursa: Transilvania Expres)

În conformitate cu Hotărârea de Guvern 1020/2005 pentru aprobarea normelor tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale, pe teritoriul României pot fi comercializate, sub denumirea de ape minerale naturale numai apele recunoscute de ANRM sau de către autoritatea competentă dintr-un stat membru al Uniunii Europene.

Previous Story

O parte din Generatia de Aur este la Brasov

Next Story

Brasov: MINI-CARTIER LA ICIM. Locuinte si spatii comerciale, in locul „cladirii fantoma” de pe Carpatilor