Bran: Cursa ciclista Dracula, duminca 4 mai

Last Updated on mai 3, 2014

20 voluntari britanici vor pedala 50 Km în Transilvania cu scopul de a strânge fonduri pentru organizaţia de caritate Humanitas Charity, o organizaţie britanică a cărei convingeri sunt că orice copil are dreptul la tratament medical, educaţie şi familie.

bran
foto: Vila Transylvanian Inn

Humanitas şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 13 ani lucrând cu copii orfani şi abandonaţi din estul Europei. Evenimentul va avea lor pe 4 Mai.

Motivaţia acestui îndrăzneţ grup de ciclişti este şansă de a strânge banii pe care organizaţia Humanitas să îi folosească pentru a oferi asistenţă medicală gratuită şi servicii de planificare familial în zonele rurale din România.

Grupul va porni din Predelut, Bran şi va pedala pe drumurile de ţară, prin Zărneşti şi Tohanu Nou pentru a evita drumurile principale şi a ajunge la Castelul Râşnov, după care cicliştii se vor întrece să treacă linia de final la Castelul Bran.

Grupul va porni duminică dimineaţă devreme pentru a evita traficul rutier şi şi-a fixat că obiectiv de timp – 4 ore. Grupul de ciclişti va fi cazat la Transylvanian Inn, un hotel din Bran deţinut de Alina şi Phil Addison, care vor lua parte la cursa ciclistă, dar vor şi superviza organizarea acesteia. (sursa: brasovultau.ro)

Cu toate ca amândoi au cariere de succes şi trăiesc acum la Londra, Alina (originară din Bucureşti) şi Phil (originar din Liverpool) s-au întâlnit în urmă cu 21 de ani în România, în timp ce lucrau pentru o organizaţie caritabilă pentru ajutorarea orfanilor din Băbeni. Pe lângă activităţile de zi cu zi, ei administrează împreună cu personalul şi echipa de conducere locală, un hotel de success.

Ei au organizat un eveniment similar în 2009 şi 2010 şi o fac din nou în 2014, fiind convinşi că această este şansă lor de a oferi ceva copiilor români după atâta vreme.

Evenimentul este una dintre provocările pe care Humanitas le organizează în anul 2014, în efortul de a strânge fonduri pentru derularea diverselor proiecte din Europa de Est şi Africa.

În 2009, Cursa Ciclistă Dracula a strâns peste £29,000 şi fondurile au fost folosite pentru o misiune în cadrul programului “Treatment & Training” în România,în timpul căreia, voluntari medicali au călătorit la Bucureşti şi ai contribuit la schimbarea vieţii a peste 150 de copii care au fost consulate şi operaţi.

În 2010, s-au strâns £15,000, bani care au fost folosiţi pentru plasarea copiilor abandonaţi în familii de asistenţi maternali. Banii ce se vor strânge în 2014 vor fi folosiţi pentru clinică medicală gratuită din România care oferă îngrijire medicală gratuită şi servicii gratuite de planificare familială pentru peste 5000 de persoane. 

Humanitas Charity: 
Organizaţia de caritate Humanitas Charity a fost înfiinţată pentru a transformă calitatea vieţii şi a sprijini copiii dezavantajaţi şi ţările aflate în tranziţie. În ultimii peste 13 ani, am întreprins acţiuni decisive pentru a proteja şi îngriji unii dintre cei mai vulnerabili copii şi adolescent din lume. Principala noastră misiune este prevenirea abandonului şi a instituţionalizării copiilor. Ne atingem acest obiectiv prin proiectele medicare şi educaţionale şi oferim copiilor un cămin prin asistenţă maternal şi case de stil residential. 

Previous Story

I decided to move out of the house

Next Story

Ai cumparat ciocolata de la LIDL? Lantul de magazine retrage de pe piata ciocolata suspecta de salmonella