Ambitii mari la echipa de hochei Corona Brasov

Last Updated on mai 27, 2014

Hocheiştii de la Corona au parte de o vacanţă destul de scurtă, pe 2 iunie urmând să se reunească la Braşov pentru a începe pregătirea specifică de vară. 

 hochei

Momentan, dintre autohtoni, doar Roberto Gliga a plecat, dar sunt informaţii că mai mulţi hocheişti ar fi doriţi la Dunărea Galaţi, grupare ce are şanse mari să evolueze în Liga Mol din noul sezon.

„Plecarea lui Gliga reprezintă o pierdere pentru noi. Avea o clauză în contract prin care, dacă primea o ofertă de la o formaţie dintr-o ligă superioară, putea merge gratis. Cred că trebuia să mai stea un an la Braşov, după care să facă pasul «afară», dar a ales să plece în Franţa. Este un băiat extraordinar şi nu pot decât să îi urez succes. Cu siguranţă, în România se va întoarce doar la Corona Braşov. Băieţii se reunesc pe 2 iunie. Vor veni doar autohtonii pentru a începe pregătirea specifică de vară. În ceea ce îi priveşte pe stranieri, Polc, Hietamaki şi Saluga mai au contract şi vor continua la Braşov. Mai avem nevoie de trei străini. Despre aceştia, dar şi despre viitorul antrenor, trebuie să discutăm cu preşedintele secţiei, Zoltan Olti Paşca, să vedem care este şi viziunea lui”, a menţionat preşedintele ASC Corona Braşov, Emilian Cernica.

Oficialul braşovean a declarat că, pentru sezonul viitor, echipa de hochei va avea un buget cel puţin egal cu cel din anul competiţional recent încheiat în care a devenit campioană a României.

Cupa Continentală la Braşov?

În acest sezon, campioana României, Corona Braşov, va avea o competiţie suplimentară, pe lângă Liga Mol şi Liga Naţională „lupii” urmând să evolueze şi în Cupa Continentală. În sezonul trecut, campioana României, pe atunci HSC Miercurea Ciuc, a intrat în întrecere în turul al doilea. Cupa Continentală 2013-2014 a debutat pe 27 septembrie 2013, cele două grupe ale turului al doilea au avut loc în perioada 18-20 octombrie, turul al treilea fiind programat în intervalul 22-24 noiembrie. Super Finala s-a desfăşurat la Rouen, Franţa, între 10 şi 12 ianuarie 2014. Campioana en-titre a competiţiei este formaţia norvegiană Stavanger Oilers. (sursa: mytex.ro)

„Am trimis deja documentele necesare pentru înscrierea în competiţie. Mai mult, am solicitat să organizăm la Patinoarul «Olimpic» din Braşov una dintre grupele din turul al doilea. Chiar dacă vom intra încă din turul întâi, nu cred că vom avea probleme şi vom ajunge în faza următoare. Pe 28 iunie vom afla dacă primim organizarea. Şanse sunt, asta e clar. După tot ce s-a întâmplat la C.M. Under 20, la FOTE, imaginea Braşovului este una foarte bună. Ar fi extraordinar să vedem la Patinoarul «Olimpic» meciuri din Cupa Continentală”, a declarat Emilian Cernica.

Previous Story

Brasov: Continental continua angajarile

Next Story

Brasov. Atentie, se intrerupe apa pentru 26 de ore!