Si brasovenii vor lua Lumina Sfanta de la Ierusalim

Last Updated on aprilie 19, 2014

Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegaţie a a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, anunţă Patriarhia.

inviere-brasov

Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. „Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă în seara zilei de 19 aprilie, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor”, se mai arată într-un comunicat al Patriarhiei Române. De la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare, cu escală în Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării. (sursa: Transilvania Expres)

Chiar dacă municipiul nostru nu are aeroport, drept care nu apărea pe lista oraşelor pe care avioanele care o vor prelua de la „Henri Coandă” vor ajunge sau vor face escală, menţionate în comunicatul Patriarhiei Române, şi în acest an, Lumina Sfântă va ajunge şi la toate bisericile ortodoxe din Braşov, dar şi din împrejurimi, de unde va fi oferită tuturor în această noapte de Înviere, după cum ne-a spus protopopul Braşovului, pr. Gheorghe Dănuţ Benga. „Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul Jandarmeriei Române, vom reuşi să aducem sâmbătă seară Lumina Sfântă de la Ierusalim şi să fie împărţită credincioşilor din Braşov şi din împrejurimi la slujba de Înviere”, a spus părintele protopop. Ca şi anii trecuţi, candela aprinsă va fi adusă de la Bucureşti cu un elicopter al MAI.

Vecernia Învierii, în Piaţa Sfatului

Duminică, începând cu ora 13.00, preoţi de la mai multe biserici vor vesti Învierea Domnului din Piaţa Sfatului, din faţa Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”. La slujba Vecerniei de Înviere (aşa-numita Înviere Mică) sunt aşteptaţi să vină cât mai mulţi credincioşi şi preoţi de la toate bisericile din oraş. Iniţiativa aparţine protopopului Braşovului, Gheorghe Dănuţ Benga. „Slujba de vecernie o vom oficia în Piaţa Sfatului, în faţa Catedralei «Adormirea Maicii Domnului». Sperăm să vină cât mai mulţi credincioşi. Conform rânduielii zilei, preoţii vor citi Evanghelia în mai multe limbi: în română, greacă, latină, franceză, engleză germană şi nu numai, pentru a reaminti că Evanghelia a fost vestită tuturor popoarelor”, spune părintele protopop.

Acesta a precizat că tot în Piaţa Sfatului, la miezul nopţii, în faţa catedralei va fi săvârşită şi prima parte a slujbei de Înviere, când credincioşii vor lua Lumina Învierii de la slujitorii Domnului şi primesc vestea Învierii, după care Utrenia şi Liturghia vor fi săvârşite în interiorul Bisericii.

Previous Story

Primaria Brasov: Turistii care se aventureaza pe partiile din Poiana Brasov o fac pe proprie raspundere

Next Story

Brasov: Un nou parc in cartierul Astra