Rasnovul ramane in lumea buna a sariturilor cu schiurile

Last Updated on aprilie 15, 2014

Pe Valea Cărbunării vor fi alte două concursuri de Cupă Mondială, pe 7 şi 8 februarie 2015.

Râşnovul a găzduit, în premieră, în acest an două întreceri din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiuri, acestea având loc imediat după încheierea Jocurilor Olimpice de la Sochi.

rasnov-2014
foto: arq.ro

Deşi vremea nu a ţinut cu ei, organizatorii au reuşit să le ofere concurentelor condiţii deosebite, astfel că la final au primit aprecieri din partea oficialilor Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS). Recunoaşterea meritelor celor care s-au ocupat de aceste întreceri a venit la finalul săptămânii trecute, la Zürich, unde a avut loc conferinţa FIS. Cu această ocazie, s-a stabilit calendarul provizoriu pentru sezonul următor al Cupelor Mondiale la sărituri cu schiurile, iar Râşnovul a rămas în elită. Astfel, baza de pe Valea Cărbunării va găzdui, din nou, două concursuri din cadrul Cupei Mondiale a fetelor, care vor avea loc pe 7 şi 8 februarie 2015. Confirmarea finală a calendarului se va face la congresul FIS din iunie-iulie.

„Evenimentul desfăşurat la Râşnov, în luna martie, a fost apreciat de reprezentanţii FIS. Drept dovadă, şi anul viitor vom organiza o etapă din Cupa Mondială a fetelor. Totodată, în septembrie 2014, pe Valea Cărbunării, vor avea loc două etape din Cupa FIS la sărituri cu schiurile pe plastic, atât la masculin, cât şi la feminin. Faptul că primim aceste întreceri ne arată că avem toate şansele ca pe viitor să organizăm un Campionat Mondial pentru juniori. Am rămas în calendarul Cupei Mondiale, iar asta face dovada că baza de la Valea Cărbunării este în top 15 mondial. Acest lucru ne bucură şi ne onorează. Astfel, iubitorii săriturilor cu schiurile pot vedea din nou pe viu cele mai bune sportive din lume”, ne-a declarat primarul Râşnovului, Adrian Veştea. (sursa: Transilvania Expres)

 Austria are un nou antrenor la sărituri cu schiurile

După 10 ani, Alexander Pointner nu mai este antrenorul coordonator al echipei de sărituri cu schiurile a Austriei. Federaţia Austriacă de Schi a decis că este momentul unei schimbări, analizând rezultatele obţinute de Schlierenzauer & Co. în sezonul recent încheiat. Pointner a fost înlocuit cu Heinz Kuttin (43 de ani), care a fost antrenorul lotului Poloniei. El a lucrat la centrul din Villach, unde i-a pregătit, printre alţii, pe Tomas Morgenstern şi Martin Koch.

Totodată, Jakub Jiroutek a decis să părăsească postul de antrenor al echipei de sărituri cu schiurile a Italiei. Cehul a invocat motive familiale, susţinând că de câteva săptămâni este tătic. Jiroutek se va ocupa, în ţara natală, de pregătirea tinerilor sportivi.

Previous Story

Trenuri SUPLIMENTARE de Pasti si 1 Mai. Vezi aici programul CFR

Next Story

Dupa 6 ani de criza: 200 euro, chirie suficienta pentru apartamentele din centru