Gratuitate cu program pe RAT pentru pensionari, intre 8:30 si 14. Crezi ca este o idee buna?

Last Updated on aprilie 16, 2014

Conform proiectului propus de către aleşii locali social-democraţi, vârstnicii braşoveni ar putea folosi transportul în comun fără să plătească nici un leu în intervalul orar 8.30 – 14.00.

pensionari

Grupul de consilieri locali ai PSD a obţinut numărul necesar de semnături pentru a putea propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local un proiect de hotărâre prin care pensionarilor braşoveni să li se asigure gratuitatea totală pe mijloacele de transport, în municipiu. Astfel, pe lângă cei şase consilieri social-democraţi, proiectul este susţinut şi de cei doi consilieri ai UDMR şi de consilierul local al PC.

Viceprimarul Răzvan Popa a precizat că în conformitate cu proiectul propus, toţi pensionarii declaraţi conform legii vor beneficia de transport gratuit, cu excepţia liniei 20, între orele 8.30 – 14.00. „În acest interval orar, RAT nu are foarte mare încărcare, pentru că lumea se duce la serviciu până la ora 8.30 şi revine acasă după ora 16.00. După acest interval, pensionarii îşi pot cumpăra bilete, subvenţionate 50%, iar cei cu venituri de până în 800 de lei, vor beneficia în continuare şi de 10 bilete gratuite”, a precizat viceprimarul Popa.

Efortul bugetar estimat pentru oferirea acestei gratuităţi este, de 5-6 milioane de lei, după cum a precizat Răzvan Popa. „Am discutat şi cu cei de la PNL, care nu sunt de acord cu forma din momentul de faţă. Mie îmi pare rău de acest lucru, pentru că în campania electorală am susţinut gratuitatea pe RAT pentru pensionari împreună”, susţine Răzvan Popa. Proiectul are nevoie de voturile a 14 dintre cei 27 de consilieri locali pentru a fi aprobat.

Grevă, dacă gratuitatea nu va trece
Liderul municipal al PSD Braşov, consilierul local Mihai Ghirdă a subliniat faptul că în cazul în care „unii din colegii noştrii politici, chiar dintre cei alături de care am format până de curând o alianţă, vor fi împotriva proiectului, voi solicita personal să îşi asume răspunderea publică a schimbării opiniei lor”.

,,Suntem dispuşi să facem materiale publice pe care, implicit şi logic, le vom distribui, materiale ce vor prezenta aleşii locali ce refuză proiectul, dar şi motivaţia sau pretinsa motivaţie a acestora. Pentru că toţi cetăţenii Braşovului, inclusiv pensionarii, nu trebuie să primească doar promisiuni, ci şi acţiuni practice, legale şi care să îi sprijine în viaţa de zi cu zi exact din partea reprezentanţilor care au fost votaţi de către aceştia”, a explicat Ghirdă. (sursa: BZB)

Acesta a precizat că în cazul în care proiectul nu va trece, consilierii PSD vor iniţia acţiuni de protest în faţa Primăriei la care îi invită să participe pe toţi cei care sunt nemulţumiţi „pentru modul în care cetăţeanul nu este respectat din perspectiva cheltuirii banului public”.

„Există bani publici contractaţi pentru proiecte care chiar nu sunt de primă importanţă pentru Braşov. Dar poate există interese obscure ca acest proiect al gratuităţii să nu fie aprobat. Eu însă spun că dacă am mai face anumite reduceri la alte contracte, despre care voi vorbi altă dată, am găsi aceşti bani. În opinia mea, se poate rezolva uşor acest sprijin promis pensionarilor, dacă există bună voinţă”, a afirmat Ghirdă.

Previous Story

Vor ajunge in SUA! Sagunistii care au castigat un concurs la NASA, sprijiniti de Ministerul Educatiei

Next Story

Doar doua autocamioane „made in Brasov” in 2014