Constantin Nita: Brasovul are nevoie de tuneluri „ocolitoare” pentru Centrul Vechi. Esti de acord?

Last Updated on aprilie 23, 2014

Ministrul Economiei, deputatul braşovean Constantin Niţă, a precizat că ideea amenajării unei ocolitoare a Centrului Vechi pe După Ziduri este foarte bună şi ar trebui pusă în practică tocmai în ideea protejării zonei istorice a Braşovului.

dupa-ziduri

„Mureşenilor trebuie să fie o stradă pietonală, astfel ca să fie pus în valoare întreg centrul. Iar dacă vrem să fim serioşi, trebuie sa continuăm fluidizarea traficului din centrul oraşului cu amenajarea tunelului pe sub Tâmpa, astfel încât să lăsăm centrul fără nici un fel de noxe. Cei care aduc critici unor asemenea proiecte nu au nici un fel de viziune”, a susţinut Niţă.

De la începutul lui 2012, edilii au iniţiat demersurile pentru realizarea proiectului şoselei de ocolire a centrului istoric, astfel ca, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal.

Proiectul a fost aprobat şi de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii, iar Planul Urbanistic de Detaliu a fost supus aprobării publice. Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste Pârâul Graft. (sursa: BZB)

Totodată, în proiectul iniţial se propunea amenajarea a două tuneluri, unul în zona Bastionului Graft şi altul în zona Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice. Ulterior, s-a venit cu o altă propunere realizarea unui singur tunel, cu o lungime de aproximativ 600 de metri, având ca punct de pornire zona Liceului „Aprily Lajos”, însă soluţia finală va fi aprobată în urma realizării proiectului tehnic. Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu ar fi desfiinţată. Nu toţi braşovenii au agreat proiectul şi au protestat împotriva sa, lansând chiar şi o petiţie online împotriva acestuia.

Previous Story

Brasov: Junii Tineri au umblat prin Schei cu stropitul

Next Story

Te invitam la Zilele Brasovului, 24-27 aprilie 2014. Vezi aici Programul complet