Brasovul te invita la Festival Medieval – Turnirul Cavalerilor (2-4 mai 2014)

Last Updated on aprilie 30, 2014

UPDATE:

ANUNT IMPORTANT! Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei și partenerii săi Primaria Municipiului Brașov și Aro Palace SA, anunță cu regret imposibilitatea organizării festivalului „Turnirul Cavalerilor” în perioada 2-4 mai 2014, conform anunțului inițial. Având în vedere dorința de a da publicului larg o experiență culturală, educațională și de recreere de impact major, organizatorii au constatat imposibilitatea îndeplinirii acestui obiectiv în condițiile meteorologice prognozate pentru perioada anunțată inițial. Având în vedere că activitățile propuse se desfășoară în totalitate în spațiu liber, acestea nu pot avea loc la calitatea și anvergura dorite. În considerarea celor de mai sus, Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei și partenerii săi își manifestă speranța că acest temporar inconvenient nu va diminua interesul publicului pentru acest eveniment major al orașului aflat la a VIII-a ediție. Festivalul va fi reprogramat pentru perioada următoare, iar anunțul legat de noua perioadă va fi comunicat în cel mai scurt timp.

Asociația Cavalerii Cetăților Bârsei în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și SC Aro Palace SA organizează în zilele de 2-4 mai 2014, în Complexul Cetate, Ediția a VIII-a a festivalului medieval Turnirul Cavalerilor, eveniment de anvergură regională dedicată reconstituirii istorice, arheologiei experimentale, dar și promovării și valorificării valorilor tradiționale și istorice.

festival

Evenimentul va reuni acțiuni și demonstrații specifice tematicii de gen, de la demonstrații de mânuire a armelor medievale, dansuri medievale, târg de artă populară, spectacole cu foc, cântări ale menestrelilor și teatru. Partea teoretică și științifică a evenimentului este concentrată în cadrul a două conferințe pe teme istorice, coordonate de dl. doctor Andrei Pogăciaș.

Participanții la festival sunt organizații neguvernamentale din domeniul reconstituirii istorice, asociații de amatori, dar și grupuri profesioniste de artele spectacolului din România și Ungaria. Dintre aceștia, cele mai reprezentative sunt Ordinul Cavalerii Cetăților Bârsei (Brașov), Terra Ultrasilvana (Brașov), Ezustsolyom (Oradea), Ordinul Dragonului (Cluj), Ordinul Cavalerilor de Mediaș (Mediaș), Hypnosis (Brașov), Anacronism (Sibiu), Paladinii de Terra Medies (Mediaș), Teutonii Cetății Negre (Codlea), Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara), Toboșarul Cetății Sighișoara (Sighișoara), Huniadi Cantores (Hunedoara).

fest-2

În premieră, în cadrul acestui festival se vor organiza doua concursuri tematice pentru publicul de largă audiență, cu probe de îndemânare specific medievale, din care nu vor lipsi, spre exemplu, prinderea găinii, mulsul caprei sau alte încercări menite a educa publicul asupra unor subiecte curente în epocă, dar și de a spori gradul de atractivitate și divertisment al evenimentului. Premiile acestui concurs vor fi oferite de sponsorul evenimentului Mangusta GSM și vor consta în echipamente și accesorii de telefonie mobilă (premiul I – 1 Samsung S3 Mini, premiul II – 1 Samsung Galaxy Young, premiul III – voucher de 100 de lei pentru accesorii GSM).

Pentru a facilita accesul la eveniment, se asigură transportul gratuit la locație în fiecare zi a festivalului, punctul de pornire fiind Liceul de Muzică Tudor Ciortea vineri intre orele 16.00 și 21.00 iar sambata și duminica între orele 12.00 și 21.00, plecarea efectuându-se pe măsura ocupării locurilor în mijloacele de transport.

Previous Story

Brasov: Vezi Programul RAT in zilele de 1 si 2 mai

Next Story

Expozitie Brasov: „Saguna” si „Honterus” , acum mai bine de un veac