Brasov: Usi inchise astazi la medici si laboratoare

Last Updated on aprilie 7, 2014

Dacă v-aţi programat astăzi o vizită la medicul de familie ori la specialist sau aveţi bilet de internare pentru o afecţiune cronică vă sfătuim să amânați sau măcar să verificați telefonic dacă este cineva să vă primească. Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, mare parte a personalului medical are liber. Cei care au probleme de sănătate ce nu suferă amânare sunt sfătuiţi să se îndrepte direct către unităţile de primire urgenţe.

spital

Ziua Mondială a Sănătăţii se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 7 aprilie. În această zi au loc dezbateri pe teme legate de sănătate în întreaga lume, iar angajaţii din sistem se bucură de o zi liberă.

Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector, ziua de 7 aprilie este zi de sărbătoare legală, însă aceasta va fi recuperată în decurs de 30 de zile. (sursa: Transilvania Expres)

Trebuie știut că astăzi, cu toate că e zi nelucrătoare, unităţile sanitare trebuie să asigure continuitatea asistenţei medicale şi de îngrijire a pacienţilor şi populaţiei. Medicii de familie, în majoritate, vor avea cabinetele închise. Medicii de specialitate, la fel.

Activitatea în spitale se va desfăşura după program de duminică, asigurându-se liniile de gardă şi preluarea urgenţelor medicale. Consultaţiile în ambulatoriul de specialitate, analizele de laborator şi investigaţiile se vor face abia de mâine. Din păcate, nu toate policlinicile şi cabinetele şi-au informat din timp pacienţii.

În cel mai bun caz, ei vor fi întâmpinaţi de un anunţ prin care să fie informaţi că pe 7 aprilie nu se efectuează consultaţii, analize, tratamente. Cel mai neplăcut va fi pentru cei care au programări la medici sau la tratamente, făcute cu ceva timp înainte, probabil şi din neatenţie, chiar pentru această zi. Pe lângă medicii de gardă din secţiile spitalelor, vor mai lucra cei din unităţile de primire urgenţe şi de la Serviciul de Ambulanţă.

Previous Story

BRASOV. Intreruperi de curent in municipiu, in Sacele, Feldioara si Codlea

Next Story

Brasov: Lista strazilor unde somnul brasovenilor este afectat de poluarea fonica