Brasov: Primaria ar putea prelua in cateva luni Cetatuia

Last Updated on aprilie 9, 2014

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului de Administraţie al SIF Transilvania, Mihai Fercală, pentru a discuta despre preluarea Cetăţuii.

cetatuia-123

„După ce Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean au renunţat la dreptul de preemţiune privind cumpărarea obiectivului de la SIF, Consiliul Local Braşov a emis un act normativ prin care şi-a exprimat acest drept. Urmează să efectuăm nişte evaluări, apoi, împreună cu actualii proprietari, să punem la punct detaliile privind preluarea monumentului. Avem în vedere ca pentru Cetăţuie să oferim la schimb unele terenuri”, a afirmat primarul.

George Scripcaru a precizat că tranzacţia s-ar putea finaliza în patru sau cinci luni: „După ce vom deveni proprietarii acestui obiectiv avem în vedere reabilitarea lui cu ajutorul unor fonduri europene. Luăm în calcul efectuarea unor lucrări la căile de acces, dar şi realizarea unui lift pe plan înclinat care să lege zona Parcului Nicolae Titulescu de Cetăţuie”, a mai spus Scripcaru. (sursa: Transilvania Expres)

Pe de altă parte, primarul a afirmat că Mihai Fercală i-a prezentat şi un plan de investiţii, în care sunt prevăzute lucrări de modernizare a hotelurilor Coroana şi Postăvarul, care pot contribui la creşterea atractivităţii Braşovului.

Previous Story

Brasov: Noi reguli de circulatie in Centrul Vechi

Next Story

ROMANIA FURATA. Tractorul Brasov – de la uzina de sute de milioane de euro, la fabrica de voturi