Last Updated on aprilie 7, 2014 Peste 1.500 de braşoveni au rămas restanţieri la plata locului de parcare din parcările de reşedinţă, deşi municipalitatea a prelungit până la 31 martie termenul de achitare a abonamentului. Potrivit primarului George Scripcaru, la 31 martie 2014, 28.691 de braşoveni şi-au achitat abonamentul de parcare rezidenţială pentru anul 2014, dintr-un total de 30.267 de locuri de parcare închiriate în anul 2013, astfel încât numărul restanţierilor este de 1.576. Dintre cei care au achitat abonamentul, cei mai mulţi, 22.647, au plătit până în data de 31 ianuarie (4.434 au plătit chiar în anul 2013 pentru 2014). În municipiu există în prezent şi 1.767 de braşoveni care beneficiază de locuri de parcare gratuite. De asemenea, au fost eliberate 470 de abonamente pentru zona centrului istoric.
Restanţierii vor rămâne fără locuri de parcare, care vor fi fie reatribuite, dacă există solicitări în zonă, fie transformate în locuri publice cu plată. „În zonele în care există solicitări pentru locuri de parcare şi au rămas locuri libere, în această lună vom demara proceduri de reatribuire a locurilor neocupate. Există zone în care avem locuri libere, în evidenţa noastră, deşi în fapt sunt ocupate non-stop, iar pentru acestea vom demara procedura de transformare a lor în parcări publice cu plată (parcări pentru vizitatori, n.r.). Primele zone vizate sunt străzile Lungă (unde avem doar 3 solicitări de la persoane fizice, deşi locurile de parcare sunt ocupate în permanenţă), Al. I. Cuza, Avram Iancu şi Alexandru Vlahuţă. Dacă prin închirierea unui loc de parcare rezidenţială, proprietarii plătesc aproximativ 0,39 lei/zi, în cazul parcărilor publice vor plăti 1,3 lei/oră, respectiv 11.5 lei/ zi”, declarat primarul George Scripcaru. Tot în această lună vor începe şi procedurile de atribuire pentru locurile „nou-amenajate“ din zona Schei, de la Maternitate până la Podul Creţului. (sursa: Transilvania Expres)
Municipalitatea încearcă să identifice nevoia reală de locuri de parcare
Primăria încearcă să afle unde parchează fiecare posesor de autoturism din Braşov, pentru a avea o evidenţă cât mai strictă a locurilor de parcare necesare, precum şi pentru a-i identifica pe cei care deşi utilizează un loc de parcare amenajat, preferă să nu plătească. „Având în vedere că la nivelul municipiului Braşov sunt amenajate 42.425 de locuri de parcare şi că sunt înmatriculate 79.017 de autovehicule (la data de 31 martie 2014, n.r. ), dintre care 63.125 au ca proprietari persoane fizice şi 15.892 persoane juridice, dar numai 28.590 de braşoveni au loc de parcare rezidenţială închiriat, Municipalitatea a demarat o campanie prin care le solicită proprietarilor de autovehicule care nu deţin un loc de parcare rezidenţială să comunice unde îşi parchează maşinile.Astfel peste 30.000 de proprietari au început să primească aceste adrese„, a spus primarul.