Brasov: Icoana tamaduitoare la Catedrala din Piata Sfatului

Last Updated on aprilie 24, 2014

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa“ va ajunge astăzi la Braşov, de la Muntele Athos, şi va fi depusă la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Piaţa Sfatului. Braşovenii se vor putea ruga o singură zi în faţa icoanei despre care se spune că este tămăduitoare de cancer. Icoana este adusă astăzi la ora 16.00 la Catedrală şi va fi dusă mai departe în pelerinaj după Sfînta Liturghie a praznicului Izvorului Tămăduirii ce va fi săvîrşită în Vinerea Luminată.

icoana

„Icoana, copie a uneia făcătoare de minuni pictată în Muntele Athos, va fi adusă ca mîngîiere pentru că icoana comandată de noi, pentru acest lăcaş, nu este gata şi nici noi nu am terminat baldachinul în care va fi aşezată acea icoană“, a declarat protopopul Braşovului, Gheorghe Dănuţ Benga.(sursa: Monitorul Expres)

Pentru a permite unui număr cît mai mare de credincioşi să se roage în faţa icoanei făcătoare de minuni, protopopul Braşovului a anunţat că, dacă va fi nevoie, biserica va rămîne deschisă întreaga noapte de joi spre vineri.

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa“ („Împărăteasa tuturor“) este recunoscută ca făcătoare de minuni şi este păstrată la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos.

Prin rugăciunile săvîrşite înaintea icoanei, mulţi credincioşi s-au vindecat de cancer şi de alte boli incurabile. Icoana a fost pictată pe lemn în secolul al XVII-lea şi a fost adusă de către obştea lui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obşte care s-a închinoviat la Vatopedi, mănăstire ce a devenit astfel din nou de obşte în 1990. În România există trei icoane „Pantanassa“: la Biserica Rusă din Bucureşti, la Mănăstirea Oaşa din judeţul Alba şi la Catedrala Arhiepiscopală din Rîmnicu Vîlcea. Copia care va fi adusă astăzi la Braşov este cea de-a patra a icoanei şi a fost atinsă de moaştele mai multor sfinţi, printre care şi Sf. Efrem cel Nou.

Previous Story

Pista Aeroportului Brasov va fi testata de o drona!

Next Story

Mitul Dracula isi are originea la Brasov, sustine istoricul Valer Rus