Brasov: 5.000 de carti gratuite oferite astazi

Last Updated on aprilie 23, 2014 Librăria „Şt. O. Iosif” va oferi gratuit fiecărui braşovean sau turist care îi va trece pragul astăzi, 23 aprilie, câte o carte. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internaţională a Cărţii iar până acum, librăriile ofereau discounturi sau alte avantaje în această zi.

monit

 

De această dată, peste 5.000 de cărţi din toate domeniile de interes şi pentru toate vârstele vor fi puse la dispoziţia iubitorilor de carte. Aceștia pot alege beletristică, poezie, psihologie, dezvoltare personală, cărţi pentru copii de toate vârstele, cărţi de bucate, dar şi best-seller-uri de autori atât români, cât şi străini.

În librărie va exista un spaţiu special amenajat pentru cele 5.000 de volume, pentru ca orice cititor să poată să-şi aleagă exact cartea de care este interesat.

Organizatorii evenimentului precizează că, în cazul în care se va dovedi că este nevoie, numărul de cărţi puse la dispoziţia cititorilor poate fi suplimentat.

„Libris Braşov se înscrie în rândul promotorilor diversităţii editoriale şi a protejării drepturilor de autor. Scopul zilei de 23 aprilie este de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia către lectură, de a reflecta asupra metodelor de diseminare a cuvântului scris, indispensabil în promovarea educaţiei, ştiinţei, culturii şi a informaţiei la nivel mondial”, a declarat Ana Oniţă (foto), director general al Libris Braşov. (sursa: Transilvania Expres)

Pe lângă cartea primită cadou, cei care vor trece pragul librăriei în ziua de 23 aprilie vor avea parte şi de alte surprize plăcute. Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor se sărbătoreşte anual pe data de 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii şi a dreptului de autor.

Tot pe 23 aprilie, de Ziua Mondială a Cărţii, Librăria Humanitas şi Booktopia.ro organizează „Maratonul de citit”, acţiune care are scopul de a ajuta bibliotecile din zonele rurale. Astfel, fiecare participant la maraton va dărui o carte cuiva care are nevoie de ea, putând face acest lucru la Librăria Humanitas, pe parcursul întregii zile de miercuri.

Previous Story

Te invitam la Zilele Brasovului, 24-27 aprilie 2014. Vezi aici Programul complet

Next Story

Ajuta-i pe Junii Brasovului! Voteaza „Comoara Scheienilor” in campania „Tara lui Andrei”