Risnov: Japonezele au facut spectacol la prima etapa de Cupa Mondiala Feminina la Sarituri cu Schiurile organizata vreodata in Romania

Last Updated on martie 2, 2014

Râşnovul a pus România pe harta celor 14 ţări care au dreptul să organizele etape de Cupă Mondială la Sărituri cu Schiurile. Sara Takanashi, liderul competiţiei mondiale, şi-a demonstrat încă odată talentul şi a câştigat detaşat etapa de astăzi având şi cele mai lungi două sărituri din concurs.

Competiţia de la Râşnov a fost o premieră pentru România. 44 de sportive din 13 ţări s-au întrecut pe trambulina de 100 de metri. Campioana olimpică de la Sochi, Carina Vogt din Germania nu a mai putut sări deoarece s-a accidentat la antrenamente. În schimb au făcut spectacol sportivele din Japonia. Sara Takanashi a câştigat etapa cu 252 de puncte şi două sărituri senzaţionale de 100,5 metri şi respectiv 99 de metri. Locul al doilea a fost ocupat de Maren Lundby din Norvegia cu 226,4 puncte şi cu două sărituri de 96 şi 89 de metri. Podiumul a fost completat de încă o sportivă din Japonia, Yuki Ito cu 221,6 puncte şi cu două sărituri de  95,5 metri şi 87,5 metri. (sursa: adevarul.ro)

rasnov

Atmosfera de pe Valea Cărbunării de la Râşnov a fost una superbă. Vremea ţinut cu organizatorii, iar miile de spectatori din tribune le-au încurajat fremetic pe tinerele sportive. Din păcate, reprezentanta României nu a intrat în primele 30 pentru a putea evolua şi în a doua manşă. A avut mare ghinion, ocupând locul 31 la doar şapte zecimi de punct de locul 30 care i-ar fi adus calificarea. Dana Haralambie a reuşit să sară 81 de metri, dar a avut vânt favorabil şi a pierdut 10 puncte.

Dana Haralambie îşi poate lua revanşa la etapa de duminică, 2 martie, care începe la ora 14.30. Intrarea publicului este liberă.

Previous Story

Telefonul romanesc care ii da clasa lui iPhone 5S

Next Story

Castelul Bran recomandat de USA Today turistilor americani care doresc sa viziteze Europa de Est