Raliul Brasovului a ajuns la a 43-a editie

Last Updated on martie 17, 2014

Raliul Brașovului, ajuns la a 43-a ediție, cea mai longevivă competiție rutieră din țară, care deschide un nou sezon competițional în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, și care, în acest an poartă numele de Tess Rally Romtelecom, se va desfășura în perioada 20-22 martie.

În itinerarul Tess Rally Romtelecom se regăsesc probele speciale celebre, Poiana, Pârâul Rece și Babarunca, proba regină de 27 de km care trece în județul Prahova, dar și revenirea superspecialei din centrul Brașovului, un succes la fiecare includere a sa în programul competițional, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de organizatorii competiției, Clubul Sportiv Auto Blic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Serviciului Poliției Rutiere Brașov și Prahova, a Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență Brașov și Prahova, a Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și Prahova.

raliul-brasovului-2013

Superspeciala din centrul Brașovului, probele de noapte, dar și cele două speciale,Valea Ohabei și Poiana Mărului, care nu au mai fost alergate de patru ani în această configurație, cât și profilul diferit față de celelalte probe ale raliului, suprafața denivelată și capcanele unei probe de noapte, pot oferi oricând surprize, precizează organizatorii în comunicatul de presă.

Cea mai importantă noutate a acestei ediții o reprezintă revenirea în Piața Sfatului, unde vor avea loc startul și festivitatea de premiere. Peste 50 de echipaje au confirmat până acum prezența la start, în frunte cu Francois Delecour/Dominique Savignoni, campionii din ultimele două sezoane, care sunt și marii favoriți la câștigarea întrecerii brașovene, alergând cu aceeași mașină care le-a adus dominația supremă în campionat în ultimii doi ani, Peugeot 207 S2000. Un alt pilot care va folosi în premieră 207 S2000 al firmei franceze este Simone Tempestini, care, în ciuda celor doar 19 ani, beneficiază, pe lângă un sezon cu material de top în România și de un program extins în Campionatul Mondial de Raliuri și în cel European.

Cel de al patrulea S2000 va fi pilotat de brașoveanul Dan Gîrtofan, care rămâne în echipaj cu Adrian Berghea, folosind o Skoda Fabia S2000, în timp ce Marco Tempestini și Edwin Keleti vor pilota cele mai noi creații a celor de la M-Sport, Ford Fiesta R5. Bogdan Marișca a confirmat și el participarea, însă clujeanul nu poate răspunde la întrebările legate de materialul de concurs și de noul navigator, singura certitudine în ceea ce-l privește fiind participarea la clasa 2.

 Sergiu Itu, Gergo Szabo, Adriana Raspopa, Vlad Cosma, Florin Tincescu, Silviu Dumitrescu și bulgarul Boris Grigorov vor lua și ei startul la Tess Rally Romtelecom. Marele absent de pe lista de start este Vali Porcișteanu, se mai arată în comunicatul de presă.

 Startul festiv și prezentarea concurenților va avea loc joi 20 martie, începând cu ora 19,30, în Piața Sfatului. Vineri, între orele 08,00-13,00 va avea loc shakedown-ul Hărman — Bod, iar de la ora 15,33 probele speciale Pârâul Rece, Râșnov, Valea Ohabei, Poiana Mărului, ziua încheindu-se cu Romtelecom Brașov Rally Show de la ora 20,40.

Sâmbătă 22 martie, ultima zi a competiției, vor avea loc începând cu ora 09,16 probele speciale Poiana 1, Râșnov-Pârâul Rece 1, Babarunca, Cheia, Poiana 2, Râșnov-Pârâul Rece 2 și festivitatea de premiere, prevăzută pentru ora 20,00.

Tess Rally Romtelecom ediția a 43-a are 11 probe speciale în lungime de 137,22 km, iar lungimea totală a probelor competiției este de 479 de km.

Previous Story

Brasov: De la 1 aprilie, se va da drumul la arteziene

Next Story

Probleme de finantare la Autostrada Brasov – Comarnic. Crezi ca se va face vreodata autostrada?