Primarul Scripcaru crede ca Brasovul are toate sansele sa organizeze Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020

Last Updated on martie 26, 2014

După ce ieri reprezentantul unei firme austriece care s-a ocupat de pregătirea dosarului de candidatură al localităţii austriece Innsbruck – care a găzduit ediţia de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2012 – a prezentat staff-ului Primăriei Braşov paşii urmaţi în desfăşurarea acestui eveniment, primarul George Scripcaru a anunţat că municipiul nostru are toate şansele să organizeze această competiţie.

bv

„Cu certitudine avem şanse, pentru că infrastructura existentă, zona şi relieful ne ajută foarte mult. Trebuie doar să mai lucrăm la nişte baze sportive despre care sunt convins că vor putea fi realizate până atunci. Experienţa pe care am dobândit-o la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 ne este utilă”, a argumentat primarul.

În ceea ce priveşte infrastructura de care ar mai fi nevoie, el a precizat că depinde de probele sportive care se vor desfăşura: „Dacă va fi nevoie de patinaj viteză sau de bob, va trebui să amenajăm patinoarul pe care ar fi trebuit să-l facem în Poiană. De această dată, cred că toate autorităţile de la Bucureşti vor înţelege că este nevoie de acest obiectiv. De asemenea, pârtia de bob este foarte simplu de realizat. În rest, tot ce deţinem în momentul de faţă îmi dă certitudinea că vom câştiga această competiţie”.

„Suntem peste ceilalţi competitori”

Primarul a mai spus că „orice consiliere, aşa cum a fost şi astăzi, este binevenită, dar în următoarea perioadă voi emite o dispoziţie de primar privind stabilirea unei echipe, care să se ocupe şi să facă pregătirile necesare, pentru ca în luna iunie să depunem dosarul de candidatură cu toate condiţiile îndeplinite atunci când se va analiza şi se stabili câştigătorul”.

El a precizat că din studiile efectuate la nivelul Primăriei, dar şi din discuţiile cu reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), „cred că avem şanse foarte mari să obţinem organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret din 2020. Din toate punctele de vedere suntem peste ceilalţi competitori şi, fără falsă modestie, şi ei recunosc acest lucru”. (sursa: Transilvania Expres)

Prezent la evenimentul de ieri, Cristian Butariu, director de cabinet COSR a declarat că „Braşovul are avantajul tehnic, avantajul bazei create pentru FOTE 2013, care îi dă un avans din punct de vedere logistic, al infrastructurii sportive şi aşa mai departe. De asemenea, se mai adaugă experienţa echipei care a organizat FOTE 2013”.

Previous Story

Brasov: Junii Tineri au iesit ieri, de Buna Vestire, cu „surla” pe Coasta Prundului.

Next Story

Brasovul a primit 6 milioane de lei pentru Gradina Zoologica