Invitatie in Piata Sfatului: expozitie foto cu politisti

Last Updated on martie 22, 2014 Braşovenii sunt invitaţi de oamenii legii să aniverseze împreună „Ziua Poliţiei Române”. Cu această ocazie, în perioada 23-25 martie, vor fi organizate diverse manifestări în Piaţa Sfatului. Duminică, între orele 12.00 şi 18.00, luni, între orele 12.00 şi 16.00, şi marţi, între orele 10.00 şi 15.00, va putea fi vizionată o galerie foto pe tema istoricului Poliţiei. Activitatea unităţii de Poliţie Braşov va fi prezentată în data de 25 martie, între orele 10.00-15.00, prin şase standuri ale structurilor de Prevenire, Poliţie Rutieră, Criminalistic, Pirotehnic, Arest şi Acţiuni speciale.

brasov-123

„Consecinţele accidentelor rutiere vor fi prezentate cu ajutorul unui sistem de simulare a acestora, poliţiştii criminalişti vor prezenta publicului procedura de cercetare la faţa locului a unui eveniment, iar Serviciul de Acţiuni Speciale va efectua o demonstraţie cu modul de intervenţie într-o misiune specifică”, a spus comisarul-şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IJP Braşov.

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, în acest an au fost avansaţi la termen 61 de ofiţeri şi 134 de agenţi din judeţ, iar alţi 10 ofiţeri au fost avansaţi înainte de termen. De asemenea, pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată, conducerea IJP va recompensa cu plachete omagiale şapte ofiţeri şi şase agenţi de Poliţie.

Această zi aniversară a constituit un bun prilej pentru Poliţia Braşov de a promova profesia în rândul tinerilor. Astfel, în cursul săptămânii, poliţiştii braşoveni au făcut mai multe vizite în liceele din Braşov, menite să răspundă la întrebarea „De ce ar alege un tânăr meseria de poliţist”. Cu ocazia acestor întâlniri, elevilor li s-au prezentat atât aspecte legate de organizarea Poliţiei Române, drepturile, obligaţiile, atribuţiile poliţiştilor, cât şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. ( sursa: Transilvania Expres)

În acelaşi context, ieri au fost invitaţi la sediul IJP o sută de liceeni pentru a cunoaşte mai bine activităţile desfăşurate de poliţişti.

„Tinerii trebuie să ştie că exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite, dar asumarea acestora corespunde unor oameni puternici, bine pregătiţi şi dedicaţi acestei meserii”, a completat comisarul-şef Liviu Naghi.

În acest an, campania de informare se derulează în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care îşi prezintă propria ofertă educaţională.

Previous Story

Brasov: Canionul 7 Scari este deschis in acest weekend

Next Story

SUPER! Brasovul intr-o animatie BBC. „ A Stranger in Brasov”