George Scripcaru: Sunt foarte multumit de modul in care se deruleaza lucrarile la Parcarea supraetajata de langa Spitalul Militar Regina Maria.

Last Updated on martie 5, 2014

Marţi, 04.03.2014, primarul George Scripcaru a verificat stadiul lucrărilor la parcarea supraetajată de lângă Spitalul Militar Regina Maria.

Acest proiect, Sistem integrat de parcări – Parcare Spitalul Militar Regina Maria, este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere.

„Sunt foarte mulţumit de modul în care se derulează lucrările la acest proiect, mai ales că avem de recuperat timpul pierdut cu tot felul de contestaţii. Din fericire ne-a ajutat vremea, astfel  că de peste două luni se lucrează în ritm susţinut şi sper ca în prima parte a anului viitor să finalizăm lucrările. Vorbim de un proiect important pentru Braşov, care se încadrează în strategia noastră de a transforma centrul istoric într-un  obiectiv turistic în ansamblu. Am început cu înlocuirea îmbrăcăminţilor asfaltice cu piatră cubică, închiderea circulaţiei auto pe majoritatea străzilor, refacerea iluminatului public cu iluminat arhitectural, amplasarea unui mobilier urban adaptat zonei, înlocuirea autobuzelor mari cu cele de mici dimensiuni, iar prin această parcare vom descongestiona şi mai mult traficul din centrul istoric”, a declarat primarul George Scripcaru la finalul acestei vizite.

Parcarea va avea 7 niveluri: subsol, parter, etaj şi etaj tehnic, însumând 306 locuri de parcare dispuse pe fiecare nivel al parcajului, inclusiv pe învelitoare, astfel:

  • subsol 4 – 39 de locuri,
  • subsol 3 – 47 de locuri,
  • subsol 2 – 48 de locuri,
  • subsol 1 – 48 de locuri,
  • parter – 36 de locuri,
  • etaj – 48 de locuri,
  • etaj tehnic – 40 de locuri.

 

Între acestea, un număr de 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, 7 locuri pentru limuzine şi 8 locuri pentru maşini electrice. De asemenea, se vor amenaja 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 la sol şi 9 la nivelul etajului tehnic) favorizând deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a municipiului Braşov.

Previous Story

Brasovul vazut de la Cetatuie ! Like & Visit Brasov !

Next Story

Surprinzator? Americanii au descoperit proprietatile MIRACULOASE ale TUICII de prune !