Brasov: Sistem special de iluminat arhitectural pentru Teatrul Dramatic

Last Updated on martie 17, 2014

Pentru punerea în valoare a clădirii pe timp de noapte ar putea fi ales un sistem modern de iluminat, cu baghete LED, cum există de câţiva ani la clădirea Rectoratului.

Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” va avea şi un sistem special de iluminat arhitectural, după ce întreaga lucrarea de reabilitare a clădirii va fi definitivată. Până la începutul lui aprilie, firma Flash Lighting Service care se ocupă de administrarea iluminatului public din municipiul Braşov, va definitiva proiectul pe care îl va prezenta apoi, municipalităţii şi va fi aleasă soluţia optimă. „Se studiază varianta iluminatului arhitectural pe modelul de la Rectorat, cu baghete LED, astfel încât să fie luminate coloanele de pe faţadă, şi montarea unor proiectoare care să scoată în evidenţă întreaga clădire a teatrului, dar fără ca să-i agreseze vizual pe trecători”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
Avantajele sistemului de iluminat cu LED sunt în primul rând, consumul mic de energie, de 10 ori mai mic decât alte elemente de tip „reflector”. În plus, durata de funcţionare este de 100.000 de ore, de 10 ori mai mare decât a altor sisteme.

teatru-1

Renovarea teatrului a început în 2008
Renovarea teatrului a început încă din aprilie 2008, când au fost refăcute instalaţiile de la subsol şi a fost montată o nouă centrală termică, continuându-se cu înlocuirea acoperişului şi modernizarea corpului administrativ şi a Sălii Studio, în 2011.
Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare este de 10 milioane de lei. Lucrările de reamenajare a sălii mari a teatrului au fost definitivate până la începutul acestei luni, mai rămânând de montat doar scaunele şi cortina. Pentru creşterea confortului spectatorilor vor fi achiziţionate fotolii mai late şi va fi mărită distanţa dintre rânduri, iar numărul de locuri va fi diminuat de la 800, la 650, fiindcă primul rând va dispărea.

Previous Story

Cand ai fost ultima data la Canionul 7 scari?

Next Story

Brasov: De la 1 aprilie, se va da drumul la arteziene