Brasov: Sanctuarul “Libearty Zarnesti” este caminul a 71 de ursi bruni europeni si un urs negru asiatic

Last Updated on martie 3, 2014

Sanctuarul “Libearty”  este căminul a 71 de urşi bruni europeni şi un urs negru asiatic, toţi fiind salvaţi din captivitate unde au trăit o viaţă mizerabilă şi au fost abuzaţi. Recunoscut de către mai mulţi specialişti de urşi captivi ca fiind probabil cea mai bună Rezervaţie de Urşi bruni din lume, aceasta constă în 69 de hectare de păduri luxuriante, izvoruri şi piscine, dobândite de la oraşul Zărneşti, situat la poalele Munţilor Carpaţi lângă Braşov, România.

Majoritatea urşilor au fost salvaţi de la o viaţă mizerabilă în cuşti minuscule, fiind o atracţie turistică la restaurante, hoteluri, fabrici, staţii de benzinărie, circuri, chiar şi mănăstiri. (sursa: ampbears.ro)

Deasemenea, mulţi rşi au ajuns la Rezervaţie după ce România a aderat la UE, fapt ce a dus la închiderea mai multor Grădini Zoologice din ţară care nu ofereau condiţii normale animalelor. Sanctuarul “Libearty” este mândră să o găzduiască pe Betsy, o ursoaică salvată din Texas, care a venit la noi prin intervenţia SPCA (Statele Unite ale Americii) din Houston.

Vezi aici un Video cu sanctuarul de ursi de la Libearty Zarnesti

ursi-zarnesti

Previous Story

Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2.216 m altitudine

Next Story

(Video) Dracula promoveaza Brasovul la Targul de Turism de la Berlin. Nemtii sunt pe primul loc in topul turistilor straini ajunsi in Romania