Brasov: Fonduri europene pentru caii din Herghelia Sambata de Jos

Last Updated on martie 26, 2014

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva vrea să atragă fonduri europene pentru punerea în valoare a celor 1.500 de cai de rasă din patrimoniul naţional, dar şi pentru gestionarea celor 12 herghelii şi 4 depozite de armăsari, printre acestea numărându-se şi herghelia de la Sâmbăta de Jos.

sambata
foto: amfostacolo.ro

„Este în curs de elaborare o modificare a regulamentelor de funcţionare şi de organizare a regiei, ocazie cu care se încearcă şi reorganizarea hergheliilor. Ele funcţionează acum ca subunităţi ale direcţiilor silvice din zona teritorială în care se află, dar se încearcă coagularea celor 12 herghelii şi 4 depozite de armăsari într-o direcţie cu personalitate juridică, în structura centrală a regiei, dar care să se ocupe doar cu această activitate. Demersul este pornit deja, se discută în Consiliul de Administraţie al Romsilva, va merge cât mai rapid la minister pentru avize şi pe urmă în Guvern“, a declarat Gheorghe Dima, şeful Direcţiei de creştere, exploatare şi ameliorare a cabalinelor din cadrul Romsilva. (sursa: BZB)

Potrivit acestuia, atragerea de fonduri europene este esenţială pentru modernizarea infrastructurii, veche de circa 30 de ani, a exploataţiilor agricole şi a bazelor sportive.

Previous Story

Dan Sova, despre amanarile pe autostrada Comarnic – Brasov: „Intarzierea e buna”. Tu ce crezi, intarzierea e buna?

Next Story

Continental angajeaza 1.000 de persoane, inclusiv din Brasov