Brasov: De sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena sinteti invitati la Poiana Narciselor din Sinca

Last Updated on martie 31, 2014

La 60 de kilometri distanţă de Braşov, se întinde o pajişte mare, pe care cresc în fiecare an minunatele narcise. Puţine flori au un parfum atât de senzual şi pronunţat ca al narciselor. Natura şi-a desăvârşit creaţia în satul braşovean Vad, în Poiana Narciselor. Zona este arie protejată de interes naţional, iar culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege. În fiecare an, la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, aici se organizează Festivalul Narciselor, un festival de etnologie şi folclor şi o mare sărbătoare a sătenilor.

narcise-v

Rezervaţia “Poienile cu Narcise din Dumbrava Vadului” ocupă o suprafaţă de 400 de hectare şi a fost declarată pentru prima dată arie naturală protejată în anul 1964 iar la nivel naţional în anul 2000. Rezervaţia este o pădure de stejar rărită, cu poieni mari, în care din mai pînă în iunie înfloresc narcisele. Aria naturală protejată este un rest de pădure care acoperea altă dată întreaga Depresiune a Făgăraşului, rămânând unica padure de stejari seculari păstrată în această regiune.

O minunăţie a naturii am putea spune, un loc de o frumuseţe aparte, în care natura ne-a dăruit puritatea acestei flori gingaşe. Rezervaţia se află la marginea satului Vad, comuna Şercaia, judeţul Braşov.

Previous Story

La Brasov se schimba metoda de strangere a gunoaielor menajere, incapand cu 1 aprilie

Next Story

Cum ar fi lumea fara Brasov?