Brasov: Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile / Dupa fete, la Rasnov ar putea veni si baietii

Last Updated on martie 4, 2014

Râşnovul s-a prezentat la un nivel excelent pentru cele două concursuri din Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile pe care le-a organizat la finalul săptămânii trecute. 

 „Reprezentanţii FIS prezenţi la Râşnov nu au putut să ne spună ce au trecut în raportul oficial, întrucât aceste date sunt confidenţiale. Totuşi, Chika Yoshida, directorul competiţiei, mi-a transmis că ne vom vedea şi anul viitor în România şi că este sigură că din nou organizarea va fi cea mai bună pe care a văzut-o în Cupa Mondială. Pentru noi este o recunoaştere a faptului că nu am muncit degeaba în toţi aceşti ani. Totodată, este clar că programul «OMV Move&Jump» este unul viabil. Chiar am intrat    într-o etapă modernă a săriturilor cu schiurile. Dacă Paul Ganzenhuber spunea că acum şapte ani doar visa la aşa ceva, iată că acest vis a devenit realitate. Dacă îţi doreşti cu adevărat ceva, acel lucru se întâmplă. Ne dorim ca Râşnovul să devină o prezenţă constantă în calendarul Cupei Mondiale a fetelor. Totodată, am decis împreună cu primarul Adrian Veştea ca la şedinţa de stabilire a calendarului pentru sezonul viitor, pe lângă etapa de Cupa Mondială la fete, să solicităm să organizăm două întreceri, una de vară şi una de iarnă, din Cupa Mondială masculină. Sunt sigur că avem şanse mari să le primim, mai ales că toată lumea a fost încântată de ce a văzut la Râşnov în week-end. Deşi majoritatea întrecerilor băieţilor se desfăşoară pe trambuline cu puncte de construcţie apropiate de 120 de metri, se doreşte şi păstrarea trambulinelor cu punctul K la 90 de metri, întrucât pe acestea se vede tehnica şi valoarea săritorilor. În luna aprilie vom afla dacă primim aceste competiţii”, ne-a declarat secretarul general al FRSB, Puiu Gaspar.

Următorul obiectiv: un Mondial de schi nordic

La rândul său, primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a comentat: „Consider că evenimentul din week-end a fost unul care a adus o imagine excelentă oraşului nostru şi României. Am primit aprecieri de la reprezentanţii forului internaţional. Am convingerea că pe viitor vom mai organiza astfel de competiţii. Pe lângă etapele masculine din Cupa Mondială, vrem ca, alături de Cheile Grădiştei, să organizăm un Campionat Mondial de schi nordic pentru juniori”. (sursa: Transilvania Expres)

De ce a clacat Dana Haralambie?

Din păcate, Dana Haralambie nu a reuşit să acceadă în manşele secunde ale întrecerilor de Cupă Mondială de la Râşnov, Puiu Gaspar explicând: „Dana a spus că presiunea a fost prea mare. A concurat acasă, în faţa prietenilor şi familiei, şi nu a putut să îşi stăpânească emoţiile. Dacă la etapele de afară intra constant în top 30, acum nu a reuşit. Vârsta, emoţiile şi presiunea şi-au spus cuvântul”.

Previous Story

Vedere magica de la Cabana Malaiesti, muntii Bucegi

Next Story

Brasov: Cupa scolilor la Street Dance, pe 15 martie