12 evenimente culturale de top pentru Brasov, in 2014

Last Updated on martie 19, 2014

Braşovul va găzdui în acest an 12 evenimente culturale de top, pe care autorităţile locale doresc să le transforme în „embleme“ ale oraşului. De la evenimentele organizate de Universitatea „Transilvania“ în cadrul proiectului „Excelenţă Culturală Academică“, pînă la Romanian Music Awards, care se mută definitiv la Braşov, cele 12 proiecte culturale de top acoperă domenii ca muzica, literatura, teatrul şi arta urbană. Cele 12 evenimente au fost alese dintr-o listă de 18 proiecte depuse la primăria municipiului Braşov cu cereri de finanţare. Pentru sprijinirea lor, Municipalitatea alocă 375.000 de lei din bani publici.

brass

Musica Coronensis şi Cetatea Muzicală a Braşovului, susţinute din bani publici

Unul dintre proiectele sprijinite din bani publici este şi „3 A- Ateliere de Artă Alternativă“, propus de Muzeul „Casa Mureşenilor“. Proiectul facilitează crearea unor opere de artă contemporană care se vor regăsi în curtea muzeului, dar şi pe scuarul din faţa Sălii Patria. Un alt eveniment cultural de top al oraşului va fi şi Musica Coronensis, care primeşte, din acest an şi sprijin financiar local. „Festivalul Musica Coronensis a ajuns la ediţia a XI-a şi era organizat, pînă acum, cu sprijinul ambasadei Germaniei în România. Cred că a venit momentul ca şi comunitatea locală să se implice, mai ales că acesta este un eveniment care promovează compozitorii braşoveni“, spune Cecilia Doiciu, directorul Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente a primăriei Braşov. Pe lista evenimentelor sprijinite financiar de primărie este şi Cetatea Muzicală a Braşovului. (sursa: monitorulexpres.ro)

Filme, teatru şi artă urbană în agenda culturală din 2014

„Săptămîna comediei“ se regăseşte de asemenea pe lista evenimentelor-emblemă ale Braşovului, primăria urmînd să sprijine financiar pentru a doua oară consecutiv acest festival. Cei care preferă filmul vor avea Caravana Metropolis- cinematograful în aer liber, iar pentru iubitorii de fotografie, Ordinul Arhitecţilor-filiala Braşov, împreună cu primăria, organizează şi în acest an „Oraşul Memorabil“. În această vară, Braşovul va găzdui şi cea de-a VI-a ediţie „Fatzada“, singurul festival de artă urbană din România. În toamnă, Universitatea „Transilvania“ va aduce o nouă ediţie a „Etnovember“, festivalul care marchează o nouă aniversare a Mediatecii „Norbert Detaeye“.

Previous Story

Brasov: Immochan deschide mallul Auchan anul viitor. Cum vrea sa-i atraga pe braşoveni

Next Story

Brasov, singurul oras din Romania tintit de 6 milionari pentru constructia de malluri