(VIDEO) Cetatea Prejmer, cea mai bine pastrata fortificatie din estul Europei. A primit distinctia maxima din partea Ghidului Michelin

Last Updated on februarie 14, 2014

Cetatea a fost construită în 1218 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Specialiştii de la Ghidul Michelin, cel mai important ghid turistic din lume, au acordat anul trecut 3 stele cetăţii şi titlul de cea mai bine conservată cetate din estul Europei.

Trei stele este distincţia maximă, adică cetatea trebuie neapărat vizitată. Distincţia este extrem de importantă. De exemplu Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România şi Biserica Neagră au primit câte 2 stele. Şi Bucureştiul are tot 2 stele în Ghidul Michelin.

cetatea-prejmer

Cetatea în interiorul căreia se află Biserica Fortificată din Prejmer este principala atracţie a comunei şi a fost vizitată în 2012 şi de prinţul Charles.

Legendele cetăţii care au dăinuit peste ani

Cetatea era un punct strategic important, cu bastioane, porţi de fier şi poduri care se ridicau. Legenda spune că la una dintre invaziile barbare, un tătar a fost lovit în cap de „dintele” unei porţi de fier şi atât de tare îi era capul, încât a sfârşit prin a-l rupe. Aşa au ales oamenii să-şi explice existenţa unei porţi de fier „ştirbe” din interiorul cetăţii.

O altă legendă, cunoscută în majoritatea cetăţilor medievale din Ţara Bârsei, spune că, în cazul în care un cuplu se certa, era pedepsit să locuiască mai mult timp în „odaia împăcării”. Cei doi soţi erau obligaţi să supravieţuiască cu un singur tacâm şi un singur blid. Această „condamnare” ducea inevitabil la reluarea relaţiilor dintre soţi.

Atracţii turistice naturale Biserica

Fortificată nu este singura bogăţie a comunei Prejmer. Pe teitoriul acesteia se găseşte Pădurea Prejmer – Rezervaţie floristică şi forestieră, care se întinde pe o suprafaţă de 300 ha. Pădurea de stejar, carpen, frasin de la Prejmer împreună cu mlaştinile din jur, bogate în izvoare, constituie o rezervaţie naturală cu numeroase specii rare ca laleaua pestriţă, coacăzul negru, bulbocii de munte, curechiul de munte, clopoţei şi garoafa de munte. De altfel, peisajul este întregit de numeroasele cuiburi de berze, care dau un farmec aparte localităţii. (sursa: adevarul.ro)

Pentru că teritoriul este bogat în izvoare, oamenii au deschis păstrăvării. Aici se organizează concursuri de pescuit sportiv, care atrag zeci de turişti. Un alt obiectiv turistic important se află la Vama Buzăului, unde se poate vizita Rezervaţia Naturală de Zimbri, aflată pe teritoriul administrativ al comunei Prejmer.

Advertisements
Previous Story

Brasov: Andreea Moldovan, medicul premiat de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Next Story

Brasov: Farsang la Apata. Tinerii se vor costuma si vor merge din poarta in poarta sa vesteasca primavara