Un tanar roman va parcurge cu bicicleta Drumul Matasii

Last Updated on februarie 22, 2014

Radu Diaconescu, un tânăr de 30 de ani, de profesie inginer-programator, va pleca, pe 22 februarie 2014, din București, pe bicicleta sa cu care va parcurge 15.000 de km, având ca destinație Kârgâstan, unde vrea să escaladeze Vârful Khan Tengri (7.000 m).

 „Îmi place să merg pe bicicletă, îmi place alpinismul, îmi place drumeția, acum am ocazia acum să le îmbin pe toate trei”, a declarat Radu Diaconescu pentru agerpres.ro.

Radu-Diaconesc

Practic, el va pleca pe bicicletă din București și va parcurge peste 7.000 de km până aproape de granița dintre Kârgâzstan și China, urmând în mare parte Drumul Mătăsii, după care va merge pe jos până în tabăra de bază de unde va începe escaladarea vârfului Khan Tengri. Tânărul nu se află la prima aventură de acest fel. În 2011, el a plecat cu bicicleta din România, împreună cu soția sa, iar după o călătorie de două săptămâni, au urcat Vârful Mont-Blanc din Alpi. (sursa: Transilvania Expres)

„De data aceasta va fi ceva diferit. Este vorba de o călătorie de nouă luni de zile prin mai multe țări nu atât de dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii rutiere, dar care au de oferit foarte mult din punct de vedere cultural și spiritual”, a explicat Radu Diaconescu.

Echipamentul de care are nevoie pentru a dormi, a-și găti și a se apăra de capriciile vremii se va afla în suporturile de bagaje de pe bicicleta sa.

Previous Story

Se schiaza in Poiana Brasov

Next Story

Alpinism: In premiera, doi romani nominalizati la Pioletul de Aur