Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
Primaria Brasov vrea sa cumpere Cetatea de pe dealul Straja. Aro Palace a scazut pretul cu 1,4 milioane de euro

Primaria Brasov vrea sa cumpere Cetatea de pe dealul Straja. Aro Palace a scazut pretul cu 1,4 milioane de euro

Last Updated on februarie 6, 2014

Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean nu şi-au exercitat dreptul de preemţiune în cumpărarea cetăţii, astfel că Primăria vrea să o achiziţioneze şi să o modernizeze. Dacă iniţial Aro Palace a cerut 5,2 milioane de euro pentri obiectivul turistic, acum preţul a scăzut la 3,8 milioane de euro. (sursa: adevarul.ro)

Primăria vrea să cumpere cetatea şi să o reabiliteze total. Investiţia s-ar ridica la 3,5 milioane de euro. Pentru plata celor 3,8 milioane de euro cât este evaluată cetatea, Primăria ia în calcul cedarea parcărilor de la Aro Palace în schimbul obiectivului turistic. „În următoarea şedinţă de Consiliu Local vom demara procedura de achiziţie pentru a include cetatea în patrimoniul municipiului, fiindcă ne propunem să facem amenajări atât la interior, cât şi la exterior, astfel ca monumentul să devină un punct de atracţie“, a spus primarul George Scripcaru. Pe lângă renovarea cetăţii Primăria ar vrea să cosntruiască şi o cremalieră care să ducă turiştii pe dealul Straja.

cetatuia-brasovului
foto: Andrei Dan Suciu

Cetatea Braşovului a devenit din nou vizibilă anul trecut, iar seara este luminată. Primăria a tăiat peste 300 de arbori de pe Dealul Straja, pentru ca obiectivul turistic să fie vizibil din centrul oraşului. Aleile au fost pietruite, iar străduţele au fost lărgite, astfel încât, în cetate să aibă acces şi autocarele. În jurul Cetăţii există o promenadă, pentru ca turişti să se poată bucura de privelişte, iar în interior sunt amenajate trei locuri speciale pentru admirarea şi fotografierea oraşului.

Cetăţuia Braşovului a devenit obiectiv turistic din anul 1982, când a fost preluată de Aro Palace. Aici funcţionează acum un restaurant şi o terasă.

Previous Story

Brasov: A crescut numarul partiilor omologate de schi din Romania

Next Story

ION DOBRAN: Asul de pe IAR 80 implineste 95 de ani!