In Memoria Reginei Maria, Cetatea Fagarasului va amenaja un loc dedicat Casei Regale

Last Updated on februarie 15, 2014

Pentru prestigiul Cetăţii Făgăraşului şi pentru a pune în valoare spiritul regal conservat de secole în zona noastră, Elena Băjenaru, managerul muzeului din Cetate, îşi doreşte amenajarea mai multor încăperi din muzeu cu obiecte din patrimoniul Casei Regale.

Prezentă la dineul oferit la Castelul Peleş de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, Elena Băjenaru a scos în evidenţă faptul că, în memoriile Reginei Maria, Castelul de la Făgăraş este comparat cu Castelul Bran, acolo unde se află acum o parte din patrimoniul regal ce ar putea fi adus la Făgăraş. (sursa: bunaziuafagaras.info)

Ragina Maria, 1894
Ragina Maria, 1894

Tot ea a mai spus că Regina Maria a mai fost în Cetate de cel puţin două ori. Se întâmpla în 1921, când în cetate se afla un lagăr de comandament al ruşilor albi. Cum Regina Maria era nepoată a ţarului Nicolae al II-ea al Rusiei s-a îngrijit în mod special de cei din zona noastră. Tot atunci a vizitat şi spitalul din Făgăraş, condus pe vremea aceea de un medic de origine germană. De asemenea, în 1997 Regele Mihai împreună cu Regina Ana au fost în vizită în Cetatea Făgăraşului. Imnul regal şi mulţimea de oameni adunaţi la porţile cetăţii de la începutul lunii aprilie, aveau să dea de veste importanţa familiei regale în sufletele făgărăşenilor. Din acest motiv, spune directoarea muzeului „Valeriu Literat”, Casa Regală trebuie să aibă un loc în muzeul făgărăşen.

Previous Story

(Video) Povestea ROMANULUI care se plimba cu o DACIA 1310 prin New York

Next Story

Fagaras Mountains, Brasov Romania