FARA COMPROMISURI: Primarul George Scripcaru vrea sa faca ordine in Poiana Brasov

Last Updated on februarie 12, 2014

După ce autori­tă­ţile locale au fost acu­zate în diverse me­dii că nu iau toate măsurile pen­tru a  crea cele mai bune condiţii în Po­iana Braşov, pri­marul George Scrip­caru, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă că după terminarea acestui sezon se va face „curăţenie” în staţiune. 

 În primul rând a anunţat el, vor fi vizaţi  micii comercianţi: „Până în primăvară îi lăsăm aşa, apoi, în baza monitorizărilor din această perioadă, tragem linie şi, acolo unde este cazul, anulăm autorizaţiile de funcţionare”.

Primarul a precizat că, potrivit autorizaţiilor de funcţionare sau abo­namentelor de închiriere a domeniului public, în cele mai multe dintre spaţiile comerciale ar trebui să se vândă doar produse alimentare, însă, a afir­mat el, „pe lângă faptul că vând alimente sau băuturi, unii închiriază echi­pament sportiv. Inspectorii Pri­măriei Braşov au efectuat controale, dar au fost şi situaţii în care funcţionarii publici care au fost agresaţi de comercianţi”.

 poiana-brasov-2014

Noi reguli pentru comercianţi 

În următorul sezon, a mai spus Scripcaru, „vrem să amenajăm în staţiune patru sau cinci zone unde se pot desfăşura astfel de activităţi, iar locurile vor fi atribuite în urma unor licitaţii”.

Primarul a anunţat că în planul de investiţii al Primăriei, pentru Poiana Braşov, este prevăzută şi construirea a două toalete publice, dar şi a unui centru modern de închiriere a echipamentelor sportive, care ar putea fi amenajat lângă Centrul de Agrement aflat acum în construcţie. (sursa: Transilvania Expres)

 Plasele de protecţie au rezistat două zile

După accidentele de pe „pârtia de săniuş” din Poiană, deşi nu figurează în nici un document ca având această des­tinaţie, Scripcaru a anunţat că municipalitatea a efectuat câteva lu­crări pentru a creşte siguranţa celor care se dau cu sania aici. „Chiar dacă nu este vorba despre o pârtie omo­logată, noi am montat plase şi saltele de protecţie, care nu au fost chiar ieftine. Din păcate, după două zile, plasele au fost distruse”.

Previous Story

(Video) Prima Dacie condusa in New York. Are numere de Brasov :)

Next Story

Cea mai tare reclama de Valentine’s Day