Brasov: Andreea Moldovan, medicul premiat de Organizatia Mondiala a Sanatatii

Last Updated on februarie 13, 2014

Cotidianul “Zi de Zi” vă propune un interviu realizat cu dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase şi coordonatoarea Compartimentului de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului “Sf. Constantin” din Braşov, unitate care în anul 2013 a fost distinsă de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu “Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”. În cadrul competiţiei pentru stabilirea celui mai curat spital din Europa, în care au fost înscrise circa 50 de spitale, au fost aleşi patru finalişti, din România, Germania, Luxemburg şi Irlanda, iar decizia a fost luată de un juriu alcătuit din opt personalităţi europene de anvergură, în urma unui audit realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Andreea-Moldovan

Specializată în boli infecţioase în Elveţia, dr. Andreea Moldovan s-a născut în urmă cu 40 de ani în municipiul Târgu-Mureş, unde a absolvit Liceul Sanitar, secţia Tehnică Dentară (promoţia 1992) şi Facultatea de Medicină Generală a Universităţii de Medicină şi Farmacie (promoţia 1998). De asemenea, dr. Andreea Moldovan este Bursieră de Excelenţă în cadrul Hôpital Cantonal de Genève (septembrie 2009 – iulie 2011), doctor în Ştiinţe medicale din decembrie 2008, iar din iulie 2011 îşi desfăşoară activitatea la Spitalul “Sf. Constantin” din Braşov, unitate medicală de elită din România înfiinţată în 2010, sub sloganul “Excelenţă în Sănătate”.

Reporter: Care au fost motivele pentru care aţi ales să studiaţi Medicina?

Andreea Moldovan: În Târgu-Mureş, Facultatea de Medicină reprezintă una dintre opţiunile de bază referitoare la învăţământul superior, fiind o facultate şi de fapt o universitate de prestigiu. În plus, şi anturajul meu familial m-a canalizat în acest sens, deoarece provin dintr-o familie de medici: bunicul, părinţii, fraţii mei, cumnatele, soţul meu, să vedem ce cale vor alege copiii… De mică, am însoţit-o pe mama mea în zilele de consultaţii, plăcându-mi mult locul ei de muncă şi ceea ce făcea efectiv. Nu mi-am pus multe întrebări referitoare la cariera mea viitoare, singura alternativă cu care am cochetat puţin în copilărie fiind limbile străine.

Rep.: Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă? Ce vă mai amintiţi din perioada respectivă?

A.M.: Primul meu loc de muncă a fost în cadrul Clinicii de Boli Infecţioase I din Târgu-Mureş, fiind angajată a Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, în cadrul Disciplinei de Boli Infecţioase. Am fost extrem de fericită când am început să lucrez în cadrul colectivului Clinicii, deoarece îmi dorisem extrem de mult să ajung să profesez în domeniul bolilor infecţioase. A fost greu dar extrem de interesant şi util. Şi neobişnuit, de asemenea, deoarece lucram efectiv cu oameni, aveam răspunderea gesturilor medicale şi ulterior şi a deciziilor. (Citeste tot interviul din zi-de-zi.ro )

Previous Story

Cecetatori romani: Aurul trateaza cancerul

Next Story

(VIDEO) Cetatea Prejmer, cea mai bine pastrata fortificatie din estul Europei. A primit distinctia maxima din partea Ghidului Michelin