Francezii cred ca Aeroportul din Brasov ar atrage mai multi investitori si turisti in zona

Last Updated on februarie 3, 2014

Ba mai mult, lipsa unei astfel de facilităţi va „alunga” companiile străine în Polonia, în Serbia, Croaţia sau chiar în Bulgaria.

Francezii cred că dezvoltarea infrastructurii ar transforma România în 5-6 ani într-o ţară mult mai atractivă pentru investitorii străini. Phillipe Garcia (foto), directorul Misiunii Economice a Ambasadei Franţei în România, UBIFRANCE, a spus că aeroportul din Braşov ar atrage mai mulţi investitori.

„Fără infrastructură România este o ţară cu risc pentru investitorii străini. De exemplu, dacă o companie vrea să investească în Braşov şi aude că distanţa până la Bucureşti se parcurge în trei ore şi în Braşov nu există aeroport, atunci se răzgândeşte şi investeşte în Polonia, în Serbia, Croaţia sau chiar în Bulgaria”, a spus Garcia.

brasov-airport-2014

Organizaţia face parte din reţeaua mondială de misiuni economice ale Agenţiei Franceze pentru Export UBIFRANCE, organism central al dispozitivului public pentru susţinerea dezvoltării internaţionale a întreprinderilor franceze. UBIFRANCE va organiza în perioada 10-12 februarie la Bucureşti forumul regional de afaceri „Europa de Sud-Est – Balcani”, aflat la a doua ediţie, unde vor veni peste 100 de companii franceze şi 300 de companii din România şi Europa de Sud-Est.

„Toate companiile au planuri în România, fie doar comerciale sau chiar industriale. Este important pentru România ca aceste companii să vină să vadă cum e aici, astfel să putem schimba imaginea pe care o pot avea despre România”.

sursa: Ziarul Financiar

Previous Story

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 540.000 de turisti

Next Story

(Video) Partiile din Poiana Brasov asteapta schiorii!