In acest an, Brasovul va gazdui doua importante concursuri internationale de triatlon!

Last Updated on ianuarie 30, 2014 Oraşul nostru tinde să devină o capitală a triatlonului românesc, numele său începând să fie cunoscut şi peste hotare printre pasionaţii acestei discipline sportive complexe, care căleşte atât fizicul, cât şi psihicul, forţând limitele rezistenţei umane.

După ce anul trecut, pe 28 iulie, prima ediţie a concursului „Braşov Triathlon” a fost un succes din toate punctele de vedere, Asociaţia Şapte Scări şi-a propus pentru 2014 două mari provocări.

Mai întâi, în 13 aprilie, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon şi a celei europene de specialitate (ETU), va organiza Campionatul Balcanic de duatlon ITU 2014 – „International Metro­politan Duathlon Braşov”, ediţia întâi, con­curs înscris în calendarul Federaţiei Internaţionale de Triatlon (ITU).

triathlon-brasov-2014
Foto: Adrian Mila

În fapt, la acea dată, în Europa mai sunt programate doar două concursuri de acest gen, la Quarteira, în Portugalia, şi la Horst aan de Maas, în Olanda, astfel că la poalele Tâmpei sunt aştep­taţi numeroşi competitori din străină­tate. Deja şi-au anunţat prezenţa dele­gaţii din şase ţări, Croaţia, Slovenia, Serbia, Turcia, Macedonia şi Bulgaria, cărora li se vor adăuga şi componenţi ai lotului naţional al României, precum seniorii Ciprian Bălănescu, Mihai Baractaru, Alexandru Diaconu, Sorin Boriceanu, Jakab Benke Hajnalka, Ana Maria Creţu ori Ştefania Ion, juniorii Daniel Attila, Simon Gergo, Dumitru Alexandru, Gasparik Marton, An­toane­la Manac sau Andreea Bălan, atraşi şi de premiile puse în joc (450 de euro pentru câştigătorii secţiunii elite care constă în două reprize de alergare, de 10, respectiv 5 kilometri, intercalate de una de ciclism având 20 kilometri). Parte din traseu va fi în centrul oraşului, tocmai pentru a le insufla braşovenilor dragostea pentru sport, pentru mişcare în general, pe principiul mens sana in corpore sano. Sunt aşteptaţi să se în­scrie şi amatori, existând mai multe ca­tegorii de vârstă, de la cadeţi (13-15 ani), până la veterani (+60 de ani).

Apoi, în 6 iulie, va avea loc „International Metropolitan Triathlon Braşov” – ediţia a II-a – cu premii totale de 5.000 de euro, prima etapă a circui­tului de şosea, „o competiţie cu un caracter unic printre concursurile de gen din România şi ţările învecinate, atât prin gradul de dificultate al traseului şi frumuseţea acestuia, cât şi prin poziţionarea centrală a Braşovului în România, fapt ce creşte poten­ţialul întrecerii de a deveni un eveniment foarte im­portant printre practicanţi, atât profesionişti, cât şi amatori”, aşa cum s-a menţionat pe site-ul www.brasovtriathlon.ro. La individual, concurenţii pot aplica pentru o probă de sprint (500 de metri înot + 22 km ciclism + 5 km alergare), dar şi la cea olimpică, alcătuită din 1.500 de metri înot + 44 km ciclism + 10 km alergare. A fost inclusă în program şi o întrecere pe echipe. Startul se va da din Codlea, cu treceri prin localităţile Vulcan, Ghimbav, Cristian, Râşnov, Poiana Braşov, Braşov, funcţie de secţiunea aleasă, sosirea fiind la Livada Poştei.

La ambele evenimente va fi prezent un arbitru având cel mai înalt rang ITU (level 3), întrucât se doreşte ca Braşovul să găzduiască în 2015 o etapă de Cupă Europeană. Se estimează participarea a peste 1.000 de triatlonişti din ţară şi străinătate.

sursa:  Transilvania Expres

Previous Story

Brasovul va fi promovat prin intermediul „The European Times”

Next Story

(Galerie Foto) Chiar a venit iarna in Poiana Brasov :)