Gara Brașov, „Rușinea României”. Vezi singurul lucru bun de acolo

Last Updated on august 21, 2017 Gara Brașov a intrat în atenția presei centrale din cauza mizeriei și mirosurilor devenite obișnuințe. Reamintim că Gara se află în administrarea CFR care nu vrea să o cedeze Primăriei. Iar Primăria se pare că a renunțat la luptă, nu a mai întreprins demult un demers pentru a prelua Gara.

Pe republica.ro, Mădălina Lungu a scris în editorialul „Rușinile României: Brașov, orașul sinistrat din centrul țării”: „ Ieri am luat-o pe mama de la gară. De la gara Brașov, oraș turistic, ce a candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru 2021.

Gara Brașov, „Rușinea României”. Vezi singurul lucru bun de acolo 1

Încă de cum intri cu mașina în perimetrul gării, ești înconjurat de puradei dornici să te ghideze prin parcare. Aproape că se urcă pe vehicul, de abia reușești să înaintezi fără să îi lovești. Odată coborât de la volan, sar pe tine să le întinzi ceva. După ce scapi de ei, trebuie să fii foarte atent pe unde calci, daca nu vrei să-ți rupi gâtul. Pavelele din fața gării sunt sparte, multe lipsesc, iar riscul să te împiedici sau să calci strâmb e mare.

În sala mare bate vântul mai ceva ca afară. Și poartă cu el mirosuri de ulei rânced de la patiseriile ieftine, de transpirație și de urină. Ca să ajungi pe peron, trebuie să treci printr-un pasaj, același care face legătura și cu parcul din fața Patinoarului Olimpic. Spre binele celor care au drum încolo, sper să o ia prin altă parte.

Ziua, în pasaj, poți să vezi urmele celor care își fac veacul noaptea pe scările și pavamentul spălate doar de ploile care se infiltrează în tavan sau se scurg pe scări. În zilele aglomerate, câte o cerșetoare așezată pe scări și musai cu un bebeluș sedat în brațe îți intinde mâna agresiv, de parcă ar vrea să îți pună piedică. Bine cel puțin că avem indicatoare în engleză…”

Singurul lucru bun dion gară a fost remarcat de Florin Buzoianu: „Mă aflam într-o zi în Gara Brașov. Pentru că aveam un pic de așteptat, m-am plimbat prin clădirea gării. Spre surprinderea mea, la un moment dat, am dat de un automat la care se vindeau… cărți! Titluri interesante, la prețuri rezonabile. Erau romane, cărți de istorie, geografie, psihologie sau chiar dicționare…”

Gara Brașov, „Rușinea României”. Vezi singurul lucru bun de acolo 2

Crezi că va ceda vreodată CFR Gara Primăriei Brașov?

Previous Story

Foto Brașov. Storia: „Ți-ar plăcea să locuiești într-un apartament situat pe un nivel întreg dintr-o casă, cu grădină proprie?” Vezi cât costă:

Next Story

Brașov: Luado Chocolate deschide  Dessert Bar by Luado în centru orașului. „Ingredientele principale sunt calitatea, ciocolata, prospeţimea, fructele, produsele locale, pasiunea, îngheţata, oamenii dedicaţi şi destul de multă inovaţie”