Brașov: Panouri muzicale sub Tâmpa, pentru relaxare

Last Updated on august 16, 2017 Parcul cu panouri muzicale din Brașov a devenit o nouă atracție pentru localnicii și turiștii care ajuns în zona de promenadă de sub Tâmpa. Oamenii se pot relaxa într-unul dintre părculețele în care au fost amenajate primele stații muzicale urbane.

Tobe realizate din găleți de plastic pentru vopsea și talgere făcute din capace de tablă şi sonerii vechi. Așa arată panourile muzicale realizate din materiale reciclabile care îi încântă pe copiii care ajung în părculețul din faţa Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov, de Sub Tâmpa, relatează libertatea.ro

Brașov: Panouri muzicale sub Tâmpa, pentru relaxare 1

„Panourile muzicale realizate de voluntari sunt intervenţii minimale în spaţiul public urban, concepute să lase loc spontaneităţii si experimentelor. Aceste instalaţii au fost realizate din materiale reciclabile şi simulează instrumente muzicale. Astfel, copiii prezenţi la inaugurare au testat tobele, chitara şi alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turişti din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc care au apreciat inovativitatea acestor panourile muzicale. Voluntarii au organizat şi ateliere de educaţie ecologic, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile. Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociaţiei noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia şi Franţa – care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Braşov”, a declarat Raluca Baco, coordonatorul proiectului.

Panourile muzicale au fost realizate în cadrul proiectului „Staţia Muzicală Urbană” desfășurat de Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov).

Prin acest proiect, s-a dorit transformarea unui parc vandalizat într-o zonă de relaxare.

Previous Story

„La Muzeul de Istorie din Brasov, in una dintre sali este o expozitie dedicata Primului Razboi Mondial”. De ce lipsesc generalii români și este promovat ministrul de război al Germaniei?

Next Story

Brașov: AC/DC, Guns N’ Roses, Scorpions, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers şi Black Sabbath se vor auzi timp de trei zile la Tribute Festival. Vezi programul