National! „După o săptămână în România am redescoperit câteva lucruri (nu că mi-ar fi fost dor”:

Last Updated on iulie 20, 2017 Românii plecați în străinătate sunt tot mai obișnuiți cu un stil civilizat de condus când sunt participanți la trafic, iar atunci când vin în țară redescoperă „jungla” de pe străzile noastre.

Pe grupul de Facebook Info TraficCornel Siposan a scris pe Facebook ce l-a dezamăgit când a condus iar pe străzile din România:

National! „După o săptămână în România am redescoperit câteva lucruri (nu că mi-ar fi fost dor”: 1

„După o săptămână în Ro am redescoperit câteva lucruri
(nu că mi-ar fi fost dor) :

– la intersecțiile semaforizate nu funcționează regula încadrării pe banda de sens. Dacă ai meleu (mercedes ML) sau chiușapte sau bemveu o iei pe unde vrea buricul tău.
– depășirile se fac exclusiv în perimetrul localităților, dacă se poate peste linia continuă și la trecerile de pietoni
– TIR-urile au dreptul suprem de a face ce manevre doresc , oriunde și oricând. De exemplu să te depășească prin sensul opus al sensului giratoriu.

– doar fraierii respectă limita legală de viteză,
– dacă nu dai flashuri când e radar ești neam prost,
– claxonul adresat unui alt participant la trafic indiferent de gravitatea violului acestuia fata de Codul rutier este considerat o înjurătură de mamă și ți se răspunde ca atare.

– politia e vizibilă, de obicei la umbră.
– parcarea se face cu avariile puse, cu precădere chiar pe banda de mers, exact în fața ușii instituției, magazinului, chiar cimitirului, după rangul mașinii și invers proporțional cu numărul de neuroni și de centimetri al “răngii” proprietarului.

– parcarea se face și pe trotuar, cu ușa deschisă, ca să se aerisească șlapii și alte părți transpirate, în fata bancomatului.
– copiii trebuie învățați de mici că școala vieții este grea, că centura de siguranță ia vieți, nu salvează și trebuie supuși la un nivel mare de adrenalina (mai ales la depășiri, vezi câteva puncte mai sus).

Ma limitez aici. Oare trebuie sa vorbesc cu psihologul, e ceva în neregulă cu mine ? Am prea multe așteptări de la conaționalii mei ? ( ciudat e că odată trecuți granița, majoritatea se transformă în șoferi exemplari) :/”

Previous Story

Brașov: „Recoltă” bogată! Poliția Locală a început să „culeagă” dispozitivele de blocare a parcărilor

Next Story

Sanatate. Cel mai sanatos salam? Top 10 mezeluri feliate după conţinutul de carne