Junii Brașovului te invită Jocuri tradiționale din Șchei, la maialul Junilor Roșiori

Last Updated on iulie 21, 2017 Societatea Junilor Roşiori organizează maialul traditional de Sfântul Ilie, la care sunt invitati toți braşovenii. Evenimentul are loc duminică, 23 iulie, de la ora 12:00, în Livada Pietriş (Drumul Poienii km 4, Belvedere), informează bzb.ro

Junii Brașovului te invită Jocuri tradiționale din Șchei, la maialul Junilor Roșiori 1

„Tradiţia este ca în prima duminică de după Sfântul Ilie, Junii Roşiori, în frunte cu şerjile (conducătorii cetei) şi muzicanții din taraf, străbat străzile din Şchei. Locul spre care se îndreaptăîntr-un final este troița cu hramul Sf.Ilie, din Livada Pietriş. Acolo se organizează un maial, pentru bucuria şi destinderea membrilor cetei, dar şi pentru braşovenii care vor participa la eveniment. Cei care vor veni vor putea urmări jocurile tradiționale din Şchei, printre care şi Aruncarea Buzduganului.La final îi vom invita pe toți participanții la Hora Junilor, pentru ca aşa se facela orice sărbătoare” declară preşedintele Societății Junilor Rosiori, Constantin Chicuş.

Previous Story

Brașov: Concert extraordinar de fanfară în Piața Sfatului, cu orchestrele de la Academia Henri Coandă şi MApN

Next Story

Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul: