(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei”

Last Updated on iulie 26, 2017 Dezamăgirea produsă de lipsa gustului la fructele și legumele din supermarketuri i-a împins pe români la cultivatul plantelor în orașe. Potrivit unui studiu dat publicității de Kaufland, 7 din 10 români cultivă la domiciliu legume, verdeţuri sau fructe, din dorinţa de a consuma produse cât mai bio.

În Brașov, pe strada Sarmisegetuza din Cartierul Astra, Lungu Constantin s-a apucat serios de treabă. Pe Facebook el a adăugat fotografii cu mesajul: „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei”.
(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei” 1

(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei” 2

Potrivit sondajului Kaufland, peste jumătate dintre români aleg să cultive verdețuri (57% respondenți), în timp ce 39% cultivă fructe, iar 27% cultivă legume, unii combinând mai multe tipuri. Plantele cel mai des cultivate de români în urban sunt căpșunile (25%), lămâile (20%), urmate de roșii, cartofi, pătrunjel, cimbru și rozmarin.

Balconul este locul preferat pentru agricultură urbană de aproape 50% dintre români, în timp ce 14% cultivă în fața blocului, 8% la periferia orașului, iar restul nu găsesc un loc în oraș, orientându-se spre parcele din afara acestuia.
(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei” 3

(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei” 4

(Foto) FELICITĂRI! „Cel mai mare gospodar din Brasov. Sa-ti faci gradina proprie deasupra casei” 5

Kaufland România investeşte 300.000 de euro într-o reţea de grădini urbane comunitare, transformându-şi acoperişurile, exteriorul parcărilor şi al magazinelor în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, arbuşti, plante aromatice şi flori, care pot fi folosite de comunitate.

Previous Story

Foto Brașov: Un alt deal este săpat! Tot pentru apartamente?

Next Story

Foto Brașov: Un nou cartier prinde contur