(Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb!

Last Updated on iulie 25, 2017 Brașovul este Tărâmul Cetăților. După restaurarea Cetății Râșnov, Făgăraș, Rupea, Castelul Bran, Zidurile Brașovului  a venit rândul Cetății Feldioara. Astăzi au fost finalizate lucrările de restaurare începute în 2013.

Pe Facebook, Consiliul Judetean Brasov a scris: „Comuna Feldioara are toate șansele să suscite interesul turiștilor de pretutindeni, prin cetatea care o străjuiește. Lucrările realizate în cadrul proiectului „Consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Cetății Feldioara” au fost recepționate astăzi, în prezența beneficiarului (Primăria Feldioara), a reprezentanților constructorului (SC Euras SRL Satu Mare), precum și a Consiliului Județean Brașov (inițiatorul și finanțatorul proiectului).

(Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 1 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 2

Au fost prezenți Adrian-Ioan Veștea, președintele CJ Brașov, Adrian Gabor, vicepreședintele CJ Brașov, Sorin Taus, primarul din Feldioara, echipa de la Direcția Tehnică a CJ coordonată de Mircia Gherghe, alături de șeful de șantier și alți reprezentanți ai constructorului.

Începute în anul 2013, când forul județean a preluat în totalitate administrarea realizării acestui proiect, amplele lucrări au transformat din temelii vechiul edificiu teuton care datează din secolul al XIII-lea, redându-i măreția de odinioară.

(Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 3 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 4 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 5

„Mă bucură foarte mult că alături de celelalte cetăți din județul Brașov, care deja au un număr însemnat de turiști, și Cetatea Feldioara intră ca un reper însemnat pe această hartă turistică și culturală. Practic, Brașovul devine județul cetăților. După reabilitarea cu fonduri europene a Cetății Rupea, în acest an avem o premieră:

(Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 6 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 7 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 8 (Foto) Brașov, Tărâmul Cetăților din România! O altă cetatea a fost restaurată și arată superb! 9

două monumente istorice de clasa A, Cetatea Făgăraș și Cetatea Râșnov, vor intra într-un amplu proces de restaurare, grație fondurilor europene accesate de cele două administrații locale”, a spus președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

Previous Story

Brașov: Marți s-a întrerupt apa caldă în mai multe cartiere! Vezi până la ce oră:

Next Story

Brașov: Copiii sunt invitați la Auchan Coresi pentru Regatul Sălbatic. Vezi aici programul: