(Foto) Aeroportul Brașov de neconstruit. China construiește un mega aeroport pentru 100 de milioane de pasageri!

Last Updated on iulie 4, 2017 Autoritățile din Brașov se chinuie de 15 ani să construiască un aeroport. Nu reușesc să găsească bani pentru unul din cele mai de succes aeroporturi din România, așa cum se spune. Chinezii construiesc un mega-aeroport pentru 100 de milioane de pasageri, pe o suprafață de 700.000 metri pătrați

In China, trei companii aeriene isi disputa suprematia: Air China din Beijing, China Eastern Airlines, cu sediul in centrul finaciar Shanghai si China Southern Airlines, care opereaza in zona Guangzhou, informează stirileprotv.ro.

(Foto) Aeroportul Brașov de neconstruit. China construiește un mega aeroport pentru 100 de milioane de pasageri! 1

Mega-aeroportul care se ridica in sudul capitalei Beijing va prelua operatiunile tuturor celor trei companii si va deveni cel mai mare hub aerian din lume.
Noul aeroport, care va fi deschis in 2019 si se va intinde pe o suprafata de 700.000 mp, va gazdui operatiunile tuturor membrilor SkyTeam, o alianta inetrnationala in domeniul aviatiei, din care fac parte si China Eastern si China Southern.

Acesti doi operatori vor prelua 40% din totalul pasagerilor de pe aeroport si vor intra masiv pe rutele catre Europa si SUA.

Invazia rivalilor regionali ai Air China va avea repercusiuni si dincolo de China. La fel ca si acasa, cei trei operatori aerieni si-au castigat o pozitie si in strainatate. Air China, care prin apartenenta la Star Alliance are legaturi cu Lufthansa si United Contintal, opereaza cele mai multe rute catre Europa si America de Nord.

(Foto) Aeroportul Brașov de neconstruit. China construiește un mega aeroport pentru 100 de milioane de pasageri! 2

China Eastern este cel mai mare transportator catre Japonia si Coreea de Sud, in timp ce China Southern este puternic in Australia si Asia de Sud-Est.
Odata cu mutarea operatiunilor pe mega-aeroportul din Beijing, China Southern si China Eastern vor avea acces pe rute din America, in timp ce partenerii lor din SkyTeam vor ajunge mai usor in capitala Chinei.

Noul aeroport in care se vor investi 12,9 miliarde de dolari va fi construit in sudul suburbiei Daxing si va deservi pana la 100 de milioane de pasageri anual.

(Foto) Aeroportul Brașov de neconstruit. China construiește un mega aeroport pentru 100 de milioane de pasageri! 3

Liu Xuesong, managerul general al Capital Airports Holding, compania care gestioneaza activitatea de pe aeroportul existent deja in Beijing, estimeaza ca, pana in 2025, capacitatea noului aeroport va creste la 170 de milioane de pasageri, cu 25 de milioane proveniti din zboruri internationale.

Cu noul hub aviatic, Beijingul se alatura marilor orase care au doua sau mai multe aeroporturi internationale, intre care Londra, News York, Tokyo si Paris.
Unul dintre efectele majore pe care le va avea constructia noului aeroport va fi aglomerarea accelerata a unui spatiu aerian si asa aglomerat si restrictionat, din cauza avioanelor militare.

Previous Story

Brașov: FELICITĂRI! Şase elevi cu media 10 de admitere în liceu! Vezi cine sunt:

Next Story

Brașov: FELICITĂRI! Gemenele de top ale promoţiei 2017 din gimnaziu. Mălina nota 10, Bianca nota 9,75