Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul:

Last Updated on iulie 22, 2017 La sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Alba, în comuna Avram Iancu şi pe Muntele Găina are loc Târgul de Fete, cea mai mare şi cea mai cunoscută sărbătoare populară din România, manifestare atestată documentar din anul 1816.

Târgul de Fete va începe sâmbătă, în comuna Avram Iancu, cea mai apropiată localitate de Muntele Găina, deschiderea oficială fiind marcată de cântelece tulnicăreselor din Apuseni. Tulnicele sunt instrumente simbol ale Târgului de Fete, dar şi ale Ţării Moţilor. În acest an, la ceremonia de deschidere va participa şi Fanfara ”Augustin Bena” a judeţului Alba, informează romaniatv.net

 

Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul: 1

De la ora 14.00, va avea loc la Muzeul Memorial ”Avram Iancu” un moment evocator în memoria lui Avram Iancu, declarat erou al naţiunii române.

În centrul comunei Avram Iancu vor avea loc un târg al meşterilor populari şi o expoziţie de fotografie etnografică denumită ”Timp Străvechi” şi semnată Vasile Sârb şi elevii săi de la Clasa de Arte Vizuale Moderne din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena”.

De la ora 17.00, în centrul comunei Avram Iancu va avea loc un spectacol folcloric la care vor lua parte: Ansamblul Folcloric ”Arieşul” din Cîmpeni, Ansamblul Folcloric ”Brădeana” din Sohodol, Ansamblul Folcloric „Tradiţii Uiorene” din Ocna Mureş, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al judeţului Alba şi Ansamblul de dansuri coordonat de Alexandra Oargă şi Flaviu Mârza. De asemenea, pe scenă vor urca Dumitru Fărcaş şi soliştii Roxana Reche, Nicolae Plută, Floricica Moga, Nicolae Tuhuţ, Dorina Nariţa, Maria Filimon, Cătălin Haşa. La ora 20.00, va avea loc un foc de artificii, apoi participanţii vor urca pe Muntele Găina, unde de la ora 21.00 va avea loc un recital susţinut de trupa RE-BORN, iar de la ora 21.40, un concert extraordinar de muzică folk cu Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă, Vali Şerban, Florin Săsărman.

 

Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul: 2

Petrecerea va continua pe Muntele Găina până târziu în noapte cu discotecă în aer liber, focuri de tabără şi focuri de artificii, atmosfera fiind întreţinută de MC şi DJ SEGA, într-un show de lumini şi efecte speciale.

Național: Astăzi începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare sărbătoare populară din România. Manifestarea este atestată documentar din anul 1816. Vezi aici programul: 3

 

 

(foto Facebook Muntele Găina)

Târgul de Fete continuă, duminică, de la ora 10.00, cu un ceremonial solemn la Crucea Iancului de pe Muntele Găina, unde va avea loc o slujbă Te Deum iar oficialităţile prezente la eveniment vor depune coroane de flori. La ora 10.30, va fi deschis Târgul Meşterilor Populari la care meşteri iscusiţi îşi vor prezenta roadele muncii. La ora 11.00, va începe un spectacol extraordinar de folclor în care vor evolua Ansamblul Folcloric „Urmaşii Magherilor” din Albeni (Gorj), Ansamblul Folcloric „Doina Mureşului” din Arad, Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului” din Marghita (Bihor), Ansamblul Folcloric din Cluj, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al judeţului Alba, alături de: Nicolae Furdui Iancu, Ioana Ardelean, Mirela Mănescu, Leontina Fărcaş, Nicolae Tuhuţ, Roxana Reche, Nicolae Plută, Cătălin Haşa, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa. De asemenea va evolua şi Ansamblul de dansuri al Centrului de Cultură Augustin Bena Alba coordonat de Alexandra Oargă şi Flaviu Mârza.

Previous Story

Junii Brașovului te invită Jocuri tradiționale din Șchei, la maialul Junilor Roșiori

Next Story

De ce să te muţi în Brasov?