Brașov: NOU! Strada bicicliştilor Noua – Livada Poştei – Bartolomeu

Last Updated on iunie 14, 2017 Autoritățile locale pregătesc construirea a mai multor piste de bicicletă. Agenţia Metropolitană Braşov (AMB) a anunţat că, până la sfârşitul acestei luni, împreună cu reprezentanţii a două asociaţii de biciclişti, respectiv „Braşovul Pedalează” şi „Bicicleşte Omeneşte”, cu cei ai Poliţiei Rutiere, dar şi cu cei ai Primăriei Braşov, va începe analizarea în teren a mai multor variante privind crearea unor piste pentru biciclişti.

„Sperăm ca până la jumătatea lunii viitoare să avem primele rezultate ale acestei analize, urmând ca documentaţia să o predăm Primăriei Braşov care, la rândul ei, să se ocupe de implementarea proiectului, poate chiar prin accesarea de fonduri europene. Prin acest proiect avem în vedere amenajarea unor piste speciale pentru biciclişi, care să fie delimitate suprafaţa carosabilă destinată autovehiculelor, dar şi de zonele pietonale”, a declarat managerul de proiect, Radu Colţ, citat de bzb.ro

Brașov: NOU! Strada bicicliştilor Noua - Livada Poştei - Bartolomeu 1

(FOTO: Braşovul Pedalează)

Acesta a precizat că, în urma discuţiilor cu bicicliştii, s-au conturat mai multe trasee, unul dintre ele fiind Noua – Livada Poştei -Bartolomeu.

„Rămâne de văzut dacă infrastructura actuală permite amenajarea unei piste pe acest traseu. De asemenea, va trebui ca Poliţia Rutieră să fie de acord cu o astfel de amenajare”, a precizat Colţ.

În prezent, în municipiul Braşov, pe mai multe străzi (pe trotuare sau pe suprafaţa carosabilă) sunt trasate benzi pentru biciclişti, însă cicliştii trebuie să „împartă spaţiul” cu maşinile sau cu pietonii.

Previous Story

Foto Brașov: „Unde au dispărut băncile din Piața Sfatului? … Îmi pare rău că m-a lăsat bateria la telefon și nu am putut fotografia un grup de japonezi care se odihneau PE JOS!!”

Next Story

(Foto) Accident Brașov: „La sensul giratoriu de la Zizinului cu Calea Bucuresti ! 3 masini implicate , nu stiu daca sunt victime , dar este destul de naspa!”