ALERTĂ Brașov: CONTAGIOS! Alt caz de Meningită CONFIRMAT după decesul tânărului de 17 ani! 135 de persoane au fost duse la analize! Vezi care sunt SIMPTOMELE:

Last Updated on iunie 17, 2017 Zilele trecute un tânăr de 17 ani din Brașov a murit din cauza meningitei. Alți 10 tineri sunt internați la această oră iar 135 de persoane au fost duse la analize.

„Într-unul din cele două cazuri s-a confirmat prin RGPCR că microbul este într-adevăr meningococ. Metoda este extraordinar de utilă în astfel de situații iar analiza a fost efectuată în Spitalul de Boli Infecțioase la aparatul de biologie moleculară performant cu care este dotată unitatea sanitară. Astfel de analize se obțin într-un interval de șase ore”, a declarat Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Ramona Ionescu pentru newsbv.ro și preluat de evz.ro.

ALERTĂ Brașov: CONTAGIOS! Alt caz de Meningită CONFIRMAT după decesul tânărului de 17 ani! 135 de persoane au fost duse la analize! Vezi care sunt SIMPTOMELE: 1

Toți acești tineri au ajuns la spital după ce au participat la o petrecere de majorat în localitatea Tărlungeni.

Potrivit sfatulmedicului.ro, meningita este o inflamație a membranelor din jurul creierului și a măduvei spinării. Cele mai multe cazuri de meningită sunt de natură virală, dar pot fi și bacteriene sau fungice.

Pe Facebook, Comuna Tărlungeni a scris: Stimați cetățeni, Vă aducem la cunoștință că în județul Brașov a fost declanșată o alertă epidemiologică de meningită bacteriană. Persoanele care prezintă următoarele simptome:

• gât înţepenit şi durere în zona cervicală
• febră

dureri de cap
• stări de vomă
• somnolenţă

• dureri musculare
• frisoane
• fotofobie (sensibilitate ridicată la lumină)
sunt rugate să se adreseze cât mai repede cu putință Spitalului de Boli Infecțioase Brașov situat pe Strada Mihai Viteazul 9, Brașov 500174, telefon 0268.422.464

Persoanele care au cunoștință despre faptul că ar fi intrat în contact cu persoane suspecte de meningită sunt rugate să ia legătura urgent cu Spitalului de Boli Infecțioase Brașov.

De asemenea, se recomandă ca până la ridicarea stării de alertă să fie evitată pe cât posibil prezența în locuri aglomerate. Vă rugăm să distribuiți acest mesaj”

Previous Story

ALERTĂ Brașov! Un tânăr a murit de meningită la spital, iar alți 8 minori sunt internați! Toți au participat la o petrecere

Next Story

ALERTĂ meningită Brașov: UPDATE! 18 persoane INTERNATE, 200 au fost trimise la analize. Vezi simptomele: