(Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională

Last Updated on mai 26, 2017 Primăria Brașov a inaugurat vineri parcarea supraetajată din Poiană (poiana de jos, vis-a-vis de Cabana Junilor).
Acest proiect, Amenajare zona turistică Poiana Braşov – Extindere capacitate parcare şi construcţie terminal transport public, a fost finanţat parţial prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere, categoria de operaţiuni – Reabilitarea infrastructurii sociale.

„Mă bucur că, în sfârşit, am finalizat această investiţie, atât de necersară descongestionării traficului din Poiana Braşov. Vor fi 434 de locuri de parcare pentru autovehicule, locuri pentru microbuze şi autobuze, locuri pentru vehicule ale persoanelor cu handicap ;I locuri pentru biciclete. Parcarea va oferi toate facilităţile unei parcări moderne. Foarte important este şi terminalul de transport, care ne va oferi posibilitatea de a prelua turiştii care îşi vor lăsa maşinile în această parcare şi a-i transporta cu autobuze de capacitate mică până în staţiune” a declarat primarul George Scripcaru.
(Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 1
(Foto: Primaria Brasov/Andrei Paul)

Parcarea are 4 niveluri: subsol, demisol, parter şi terasă, însumând 434 de locuri de parcare.
Descriere tehnică:
Locuri parcare autoturisme = 434 locuri (din care 16 locuri persoane cu dizabilităţi),
Nr. locuri de parcare subsol = 102 locuri, din care 16 persoane cu dizabilităţi,
Nr. locuri de parcare terasă = 112 locuri
Nr. locuri de parcare demisol = 112 locuri
Nr. locuri de parcare parter = 108 locuri

(Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 2 (Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 3

Locuri parcare biciclete (la exterior) = 140 de locuri
Locuri parcare transport public – microbuze (la exterior) = 7 locuri
Locuri parcare transport public – autobuze (la exterior) = 2 locuri
Locuri parcare autocare (la exterior) = 6 locuri(Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 4

Descriere:
Accesul se face în zona parter, atât pietonal, cât şi auto prin două porţi de intrare, iar ieşirea se face la nivelul subsolului.

Zona tehnică asimilată terminalului cuprinde:
– zona acces pietonal pentru public, dotată cu grupuri sanitare, zonă de aşteptare, la intrare şi ieşire, şi un lift adaptat persoanelor cu dizabilităţi.

(Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 5 (Foto) Brașov: De astăzi, parcarea supraetajată din Poiană este funcţională 6

– zona tehnică: automatizarea aceesului şi ieşirii, sistemele de plată, suprveghere video, comunicaţii, sistem de detecţie şi stingere incendii, control iluminat etc.

– taxarea se poate efectua automat sau cu operator.
Proiectul cuprinde şi o staţie de autobuz a viitoarei linii care va asigura transportul public către şi dinspre Poiana Braşov.

De asemenea accesul turiştilor către staţiune se va putea face şi cu microbuze, care vor asigura accesul direct la principalele puncte de interes ale staţiunii.

Previous Story

Brașov: Constantin Niță, închisoare cu EXECUTARE! Vezi decizia judecătorilor:

Next Story

Video Brașov: Ursuleț în galop pe o stradă din oraș. La un moment dat chiar trece pe lângă un pieton de pe trotuar.