Brașov: Cel mai mare planetariu din România va fi instalat la Grădina Zoologică. Vezi ce facilități va oferi:

Last Updated on mai 25, 2017 Cel mai mare planetariu din România va fi instalat la Grădina Zoologică din Brașov. Acesta va putea reda imagini la o rezoluție de 4K, dar va avea posibilitatea îmbunătățirii în timp până la 8K.

Proiectul planetariului de la Grădina Zoologică a ajuns în faza de lansare a licitaţiei de lucrări. Valoarea contractului este estimată la suma de 4.717.402 lei, fără TVA (1.048.311 euro), din care 179.581 lei (fără TVA), reprezintă servicii de proiectare şi asistentă tehnică, iar pentru lucrările propriu-zise a fost luată în calcul suma de 4.537.821 lei (fără TVA), informează bzb.ro

Brașov: Cel mai mare planetariu din România va fi instalat la Grădina Zoologică. Vezi ce facilități va oferi: 1

„În ţară mai sunt câteva obiective de acest gen, dar nici unul dintre ele nu are mai mult de 50 de locuri. Planetariul de la Braşov va avea 92 de locuri. Termenul de finalizare a lucrărilor  este de 9 luni de la data atribuirii contractului, iar noi sperăm să nu avem niciun fel de probleme în implementarea proiectului, astfel încât planetariul să fie deschis în prima parte a anului viitor”, a afirmat directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru.

Planetariul urmează a fi amenajat în clădirea în formă de trunchi de con de lângă intrarea în parc. În interior se va monta o platformă pe care vor fi instalate 92 de scaune (2 pentru persoanele cu dizabilităţi), care vor fi montate la un unghi de 45 de grade, astfel încât spectatorii să stea comod când se uită la proiecţiile ce vor fi realizate pe suprafaţa semisferică.

„După terminarea lucrărilor, vom vinde bilete separate pentru planetariu şi grădina zoologică, dar şi tichete valabile pentru ambele obiective, care vor costa mai puţin decât în situaţia în care s-ar cumpăra bilete separate”, a precizat Pînzaru.

Previous Story

Brașov: Raliu! Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2017. Restricții de circulație!

Next Story

Video Brașov: Moarte suspectă! O femeie a căzut de pe un bloc. Vecinii nu au recunoscut-o